Polonezii, chemați să se pregătească de un război cu Rusia

0
Publicat:

Ministrul Apărării de la Varșovia, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat într-un interviu publicat luni de ziarul „Super Express” că polonezii trebuie să se pregătească urgent pentru ameninţarea unui război cu Rusia.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz FOTO EPA-EFE
Wladyslaw Kosiniak-Kamysz FOTO EPA-EFE

Ministrul polonez a fost întrebat dacă el consideră posibilă o înfrângere militară a Ucrainei în faţa Rusiei şi o invadare ulterioară a Poloniei într-un asemenea scenariu.

„Mă aştept la orice scenariu şi le iau în serios pe cele mai rele. Aceasta este sarcina unui ministru al Apărării în situaţia în care ne regăsim astăzi”, a răspuns Kosiniak-Kamysz, adăugând că nu spune aceste cuvinte „din senin”, ci după ce le-a cântărit cu atenție.

El a afirmat că Ministerul polonez al Apărării a început să facă paşi concreţi pentru a se pregăti pentru ameninţarea despre care a vorbit, examinând inclusiv lacunele în aprovizionarea armatei cu echipamente militare.

Deşi achiziţiile de armament pe scară extinsă sunt foarte importante, echipamentul individual al fiecărui soldat trebuie tratat cu aceeaşi seriozitate, a subliniat Kosiniak-Kamysz.

Ministrul polonez a mai spus totodată că țara sa intenţionează să joace un rol foarte important în apărarea comună a Uniunii Europene.

De la începutul războiului din Ucraina, Polonia şi-a sporit bugetul militar până la 4% din PIB - dublu faţă de angajamentul din cadrul NATO de 2% - şi a încheiat numeroase contracte pentru achiziţii masive de armament, în special cu Statele Unite şi Coreea de Sud, transmite agenția de presă DPA, citată de Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite