Poliţia din Scoţia va plăti 1 milion de lire sterline familiei unei femei care, în urma unui accident, a stat încarcerată trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock (arhiva)
FOTO Shutterstock (arhiva)

Poliţia din Scoţia va plătit despăgubiri de 1 milion de lire sterline (aproximativ 1,2 milioane de euro) familiei unei femei care a murit în iulie 2015, deoarece nu au intervenit la timp pentru a o salva. Lamara Bell, în vârstă de 25 de ani, a zăcut timp de trei zile încarcerată alături de prietenul ei mort într-o maşină implicată într-un accident pe o autostradă din Marea Britanie.

Justiţia a soluţionat acţiunea de despăgubire întreprinsă de familia Lamarei Bell,care a dat în judecată Poliţia din Scoţia pentru că nu au răspuns la un apel al unui fermier care a văzut o maşina care fusese implicată într-un accident rutier.

Când poliţia a ajuns în sfârşit la faţa locului, trei zile mai târziu, după un al doilea apel din partea unor oamenilor, au găsit-o pe femeie în stare critică şi pe partenerul ei, John Yuill, în vârstă de 28 de ani, mort alături de ea. 

Ea a murit alte trei zile mai târziu la Spitalul Universitar Queen Elizabeth din Glasgow. lăsând în urmă doi copii, de 5 şi 10 ani. 

Copii, aflaţi acum în grija bunicilor, vor primi câte 500.000 de lire sterline fiecare, potrivit ziarului Record ciat de The Guardian.

Poliţia a recunoscut că au existat probleme care puteau fi evitate în sistemul său de gestionare a apelurilor de urgenţă, care „au contribuit” la moartea lui Bell, şi a prezentat scuze publice. 

Avocatul familiei Bell, David Nellaney, a salutat plata despăgubirilor din partea poliţiei Scoţiei, dar i-a criticat pe poliţişti pentru că nu au soluţionat cazul mult mai devreme. 

„Familia Bell a îndurat lucruri pe care foarte puţini oameni le-ar putea înţelege vreodată, dar răbdarea, rezistenţa şi compasiunea de care au dat dovadă nu pot fi subestimate”, a spus el. 

„Este regretabil că Poliţia din Scoţia nu şi-a recunoscut eşecurile mai devreme, deoarece ar fi putut să-i scutească de suferinţe inutile, dar cel puţin acum avem o concluzie şi familia Bell se poate concentra pe viitor”, a adăugat el.

Într-o declaraţie, familia Bell a spus că înţelegerea a fost sfârşitul „căutării răspunsurilor, recunoaşterii şi justiţiei timp de şase ani”. 

Ei au adăugat: „Durerea şi pierderea noastră nu se vor opri doar pentru că procedurile legale s-au încheiat, dar există cel puţin un sentiment de pace care vine odată cu încheierea lor. Dar acea pace este trecătoare pentru că până la urmă suntem fără Lamara. 

„Suntem fără o fiică şi o soră, iar copiii ei sunt fără o mamă – un astfel de caz nu poate şi nu ar trebui să rămână niciodată neglijat într-o societate corectă şi ne bucurăm că în sfârşit am obţinut ceea ce ne-am dorit.” 

„Moartea Lamarei Bell şi John Yuill a fost o tragedie şi gândurile noastre rămân la copiii, familiile şi prietenii lor. Poliţia din Scoţia se va implica în orice proces legal care ar putea avea loc. Nu ar fi potrivit să comentez mai mult în acest moment”, a declarat şeful adjunct al poliţiei, Fiona Taylor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite