Experienţă groaznică pentru o scoţiană: Trei zile a stat încarcerată, lângă iubitul mort, deşi anunţase Poliţia Rutieră. Femeia a murit în cele din urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamam Lamarei: Sunt 100% sigură că încă ar fi fost aici dacă poliţia ajungea mai repede FOTO Shutterstock (arhiva)
Mamam Lamarei: Sunt 100% sigură că încă ar fi fost aici dacă poliţia ajungea mai repede FOTO Shutterstock (arhiva)

Trei zile le-a lut poliţiştilor scoţieni pentru a ajunge la o tânără mămică care a zăcut încarcerată alături de prietenul ei mort într-o maşină implicată într-un accident pe o autostradă din Marea Broitanie, în iulie 2015.

Lamara Bell, în vârstă de 25 de ani, a stat încarcerată într-o maşină implicată într-un accident, lângă corpul prietenului ei mort, John Yuill, în vârstă de 28 de ani, timp de trei zile după ce incidentul a fost raportat poliţiştilor. Însă apelul care a alertat poliţiştii despre accident nu fusese înregistrat pe sistemul IT al autorităţilor, conform thesun.co.uk.

Când ofiţerii au ajuns în sfârşit la faţa locului, bărbatul a fost găsit mort în timp ce femeia era conştientă. Ea a murit alte trei zile mai târziu la Spitalul Universitar Queen Elizabeth din Glasgow. 

Poliţia Scoţiei a recunoscut că greşelile  lor „au contribuit” la decesul femeii şi au pledat vinovaţi.

La Înalta Curte din Edinburgh, biroul directorului şef al Poliţiei din Scoţia a recunoscut că nu au reuşit să se asigure că cele două persoane nu au fost expuse unor riscuri ce le punea viaţa în pericol.

Aceştia au recunoscut că nu s-au asigurat dacă sistemul nu era "vulnerabil la riscuri inacceptabile care decurg din erori umane". De asemenea, nu s-a asigurat că toate informaţiile relevante raportate au fost înregistrate pe sisteul informatic al poliţiei scoţiene, astfel încât acestea să poată fi luate în considerare şi să poată fi ajutaţi cât mai repede posibil.

Poliţia Scoţiei a pledat vinovată pentru încălcarea Legii din 1974 privind „sănătatea şi siguranţa la locul de muncă”. 

Mama Lamarei: Sunt 100% sigură că încă ar fi fost aici dacă poliţia ajungea mai repede

„A fost nevoie de mult timp pentru ca această condamnare să fie dată, dar este o uşurare enormă faptul că Poliţia din Scoţia a recunoscut în cele din urmă că este vinovată de moartea lui Lamara. Aş dori să mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit din 2015. Familia şi prietenii noştri, comunitatea locală, echipa noastră juridică şi, de asemenea, presei care a ajutat ca eşecurile care au dus la moartea lui Lamara să nu fie ascunse sub preş. În cele din urmă, putem spune -  S-a făcut dreptate pentru Lamara", a declarat mama tinerei Diane Bell, într-o declaraţie de presă 

Diane, mama îndurerată a Lamarei,  povesteşte că a implorat-o pe fica sa să nu moară pentru că trebuia să fie mamă pentru copiii ei mici.

După tragedie, mama Lamarei i-a îndemnat pe cei vinovaţi pentru moartea fiicei sale să facă un pas înainte şi să îşi asume responsabilitatea. 

„Cineva trebuie să fie găsit responsabil. Sunt 100% sigură că încă ar fi fost aici dacă poliţia ajungea mai repede”, a spus aceasta.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite