Petro Poroşenko, lăsat să iasă din Ucraina în urma presiunilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petro Poroşenko a fost împiedicat să iasă din Ucraina pentru a se duce la Adunarea Parlamentară a NATO foto twitter / Rava Ruska
Petro Poroşenko a fost împiedicat să iasă din Ucraina pentru a se duce la Adunarea Parlamentară a NATO foto twitter / Rava Ruska

Fostul preşedinte Petro Poroşenko, un rival al actualului preşedinte Volodimir Zelenski, a anunţat luni că a fost autorizat să iasă din ţară, după ce a fost blocat ”deliberat” la frontieră în două rânduri în weekend, relatează AFP.

”În urma presiunii deputaţilor Parlamentului European (PE) şi unor membri ai unor guverne din state membre UE, Petro Poroşenko a putut să plece în străinătate pentru a participa la summitul şi la Congresul Partidului Popular European (PPE), la Rotterdam”, anunţă serviciul de presă al lui Poroşenko într-un mesaj transmis AFP.

Petro Poroşenko a arătat, la controlul la frontieră, ”aceleaşi documente ca atunci când i s-a refuzat trecerea de două ori mai înainte”, precizează această sursă.

Partidul Solidaritatea Europeană al lui Proşenko se declară ”convins că autorităţile l-au împiedicat deliberat pe Proşenko să se ducă la o reuniune a Adunării Parlamentare a NATO, la Vilnius”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite