Petrecere cu sute de persoane din mai multe ţări, spartă în plin lockdown în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: government.nl - caracter ilustrativ
Sursă foto: government.nl - caracter ilustrativ

O petrecere cu oameni care ar fi provenit din mai multe ţări a fost spartă de poliţiştii din Olanda, ţară aflată în plin lockdown. Evenimentul ilegal avea loc într-un hambar al unei fostei fabrici din oraşul Rijswijk, situat în centrul ţării, relatează AFP, potrivit Agerpres.

La intervenţie au participat sute de poliţişti iar mai multe persoane au fost arestate. Se pare că în timpul arestărilor nu au avut loc violenţe, potrivit televiziunii locale Omroep Gelderland. 

Localnicii au relatat că în apropierea fostei uzini au văzut multe maşini înmatriculate în Franţa, Spania, Italia şi Germania. 

„Este o petrecere ilegală, printre urmare este interzisă. În plus, nu este potrivită în timpul acestei crize de coronavirus. Măsurile se aplică în întreaga lume!”, a precizat, într-un mesaj pe Twitter, Josan Meijers, primarul din Buren, de care aparţine Rijswijk.

În Olanda a fost declarată carantină naţională în intervalul 19 decembrie 2021 - 14 ianuarie 2022, pe fondul limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, respectiv variantei Omicron. Astfel, doar magazinele alimentare, supermarketurile şi farmaciile sunt deschise, în timp ce şcolile, facultăţile, magazinele neesenţiale, barurile şi restaurantele, cinematografele, precum şi teatrele şi muzeele, sunt închis. În ceea ce priveşte spaţiul deschis, sunt permise grupurile formate din două persoane şi nu sunt impuse restricţii de circulaţie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite