Peste 100 de extracomunitari au pătruns 15 kilometri în Eurotunelul de sub Canalul Mânecii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imigranţi care încearcă să pătrundă în Eurotunel FOTO AP
Imigranţi care încearcă să pătrundă în Eurotunel FOTO AP

Peste 100 de imigranţi extracomunitari au reuşit să pătrundă 15 kilometri în Eurotunelul care face legătura între Franţa şi Marea Britanie pe sub Canalul Mânecii, anunţă autorităţile franceze, potrivit site-ului cotidianului Le Figaro.

"În cursul nopţii, circa 100 de imigranţi au reuşit să treacă de barierele de securitate şi să intre în tunel", a comunicat compania care administrează Eurotunelul.

"În mod remarcabil, au parcurs o distanţă de 15 kilometri, fiind opriţi de jandarmi", a declarat Fabienne Buccio, prefectul provinciei Pas-de-Calais. Eurotunelul care face legătura între Franţa şi Marea Britanie are distanţa de 50 de kilometri.

În paralel, 200 de imigranţi au protestat la intrarea din partea franceză în Eurotunel, blocând traficul feroviar, care a fost reluat sâmbătă dimineaţă.

Este vorba de cel mai recent dintr-o serie de incidente provocate de imigranţii extracomunitari care stau în zona Calais (nord-vestul Franţei) în aşteptarea unei oportunităţi de a ajunge în Marea Britanie.

Mecanicii trenurilor care traversează Eurotunelul, membri ai Confederaţiei Generale a Muncii (CGT) din Franţa, au lansat joi un apel la ajutor, explicând că nu îşi pot desfăşura activitatea, fiind şocaţi de numărul mare de imigranţi morţi în încercarea de a ajunge în Marea Britanie. Începând din iunie, 13 imigranţi extracomunitari au murit loviţi de trenuri în care au încercat să urce pentru a ajunge în Marea Britanie prin tunelul care traversează Canalul Mânecii.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite