Percheziţii în opt landuri germane în legătură cu mişcarea extremistă "Reich Citizens"

0
Publicat:

Circa 280 de poliţişti au efectuat percheziţii la mai multe proprietăţi din opt landuri germane în legatură cu investigaţii privind mişcarea extremistă "Reich Citizens".

Perchziții în Germania
Perchziții în Germania

Potrivit informaţiilor deţinute de dpa, suspecţii sunt bănuiţi că au pus bazele unei organizaţii criminale, scrie Agerpres.

"Reich Citizens" (Reichsbürger în germană) sunt un grup difuz de persoane care locuiesc în Germania şi care nu recunosc autoritatea actualului sistem de guvernare şi resping structurile sale democratice şi constituţionale, precum parlamentul şi instanţele judecătoreşti.

Poliţia germană a efectuat numeroase raiduri la locuinţe şi birouri ale presupuşilor membri ai mişcării extremiste în ultimele luni.

În octombrie, poliţia din mai multe landuri germane a efectuat percheziţii la locuinţele membrilor "Reich Citizens" care ar avea legături cu grup numit "United Patriots", despre care se spune că ar fi plănuit o lovitură de stat şi crearea unei noi Constituţii bazate pe modelul imperiului german din 1871.

Cinci presupuşi membri ai "United Patriots" sunt deja judecaţi. Înalta Curte din Koblenz i-a acuzat pe cei patru bărbaţi şi o femeie că au planificat o lovitură de stat şi intenţionau să-l asasineze pe ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach.

Ei îl consideră demn de dispreţ pe Lauterbach pentru restricţiile impuse de guvern în timpul pandemiei de Covid-19.

În 2022, serviciile de informaţii germane au anunţat că există circa 23.000 de membri ai "Reich Citizens" şi "Selbstverwalter (Autoguvernare - n.r.)", cu 2.000 mai mult decât anul precedent.

Pe lângă faptul că nu recunosc legitimitatea statului german, membrii "Reich Citizens" refuză adesea să plătească taxe şi amenzi şi, în unele cazuri, deţin arme ilegale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite