Probleme de imagine pentru PPE, după perchezițiile la sediul din Bruxelles. Anchetă referitoare la campania electorală a lui Manfred Weber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Poliția belgiană și germană au efectuat ieri, 4 aprilie, percheziții la sediul Partidului Popular European din Bruxelles. Acestea au fost legate de o anchetă în curs de desfășurare în Germania, potrivit Politico.

Manfred Weber, liderul PPE FOTO: AFP
Manfred Weber, liderul PPE FOTO: AFP

Potrivit Politico, care citează publicația germană Mitteldeutscher Rundfunk, perchezițiile sunt legate de liderul CDU din regiunea Turingia, Mario Voigt, care a jucat un rol important în compania electorală a PPE pentru alegerile europene din 2019 și care este vizat sub acuzația de corupție pentru această activitate. 

PPE a confirmat, potrivit sursei citate, că „reprezentanții autorităților de poliție belgiene și germane au vizitat sediul partidului de la Bruxelles” pe 4 aprilie, adăugând că „vizita este legată de o anchetă în curs în Turingia, Germania”

„Partidul cooperează în deplină transparență cu autoritățile implicate, furnizând toate informațiile și documentele relevante”, a adăugat PPE. 

Ofițerii germani anticorupție îl investigau pe Mario Voigt încă din septembrie 2022, sub suspiciunea de luate de mită.

Potrivit sursei citate, un oficial al PPE a precizat că aceasta este o „problemă între un antreprenor care a lucrat pentru PPE în timpul campaniei din 2019 și unul dintre subcontractanții săi din Germania”.

De asemenea, conform Euractiv, poliția a verificat computerele și a solicitat documente și date legate de o anchetă în curs privind campania electorală a PPE din 2019. Sursa citată arată că Mario Voigt a fost director de campanie pentru Manfred Weber în campania electorală menționată. 

Mario Voigt este în prezent liderul CDU din regiunea germană Turingia. În septembrie 2022 acestuia i-a fost ridicată imunitatea de către comisia parlamentului statului Turingia. Însă, sursa citată precizează că este incert dacă această acțiune are legătură cu acuzațiile recente la adresa acestuia.

Partidele din România care fac parte din familia PPE sunt PNL, PMP și UDMR. Partidul Popular European (PPE) este cel mai vechi și cel mai mare grup politic european, potrivit Euractiv.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite