Procurorii germani percheziţionează domiciliile unor activişti pro-Kremlin. Acuzațiile autorităților

0
Publicat:

Procuratura din Germania a anunţat luni că a percheziţionat domiciliile activiştilor pro-Kremlin Max Schlund şi Elena Kolbasnikova, suspectaţi de încălcarea legislaţiei privind producţia şi transferul de armament, transmite Reuters.

Procuratura din Germania a percheziţionat domiciliile activişti pro-Kremlin FOTO: Shutterstock
Procuratura din Germania a percheziţionat domiciliile activişti pro-Kremlin FOTO: Shutterstock

Cei doi, care sunt parteneri de viaţă, au organizat mai multe manifestaţii împotriva sprijinului acordat de Germania Ucrainei invadate de forţele ruse, potrivit Agerpres. 

Reuters a informat în ianuarie că Schlund şi Kolbasnikova au donat fonduri colectate de la susţinători din Germania unei divizii a armatei ruse care luptă în Ucraina, iar banii au fost folosiţi pentru achiziţia de walkie-talkie, căşti audio şi telefoane.

Procurorii au efectuat percheziţii la locuinţa cuplului în martie, căutând dovezi în sprijinul relatărilor agenţiei de presă citate.

Ulf Willuhn, reprezentant al procuraturii din Koln, a confirmat luni că percheziţia a avut loc în urma suspiciunilor de încălcare a legii privind controlul armamentului, însă a negat că ar exista vreo legătură cu ajutorul trimis de cei doi regiunii Donbas din estul Ucrainei şi a refuzat să dea alte detalii despre anchetă.

Legea menţionată reglementează producţia, vânzarea şi transferul de arme de război, de la grenade şi puşti-mitralieră la avioane de luptă.

Unul din susţinătorii cuplului Schlund-Kolbasnikova a scris luni pe Telegram că poliţia a „dat buzna” în apartamentul celor doi şi l-a rănit pe bărbat în timpul percheziţiei. Willuhn a declarat că nu are informaţii despre rănirea lui Schlund şi nu poate comenta.

Reuters nu a reuşit să obţină imediat comentarii din partea suspecţilor. Kolbasnikova acuzase anterior autorităţile germane de „ilegalităţi” pentru reprimarea opozanţilor politici.

Markus Beisicht, avocatul celor doi, implicat în manifestaţiile organizate de aceştia, a declarat agenţiei respective că percheziţia a provocat daune în apartament, iar Schlund are echimoze şi răni superficiale după operaţiunea poliţiei.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite