Pe 3 aeroporturi din Italia se poate trece cu lichide și în bagajele de mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Italia, tehnologia care identifică dacă lichidele pot fi periculoase sau nu este disponibilă doar în 3 aeroporturi: Linate, Fiumicino și Malpensa.

Aeroportul Fiumicino din Italia FOTO: Arhivă
Aeroportul Fiumicino din Italia FOTO: Arhivă

De la atentatele din 11 septembrie 2001, totul s-a schimbat în aeroporturi, cu referire în special la controalele la care sunt supuși pasagerii, scrie stiridiaspora.ro.

După 22 de ani, sunt semne că lucrurile pot reveni la situația dinainte, dar asta grație tehnologiei avansate.

Trei aeroporturi din Italia, Linate, Fiumicino și Malpensa, beneficiază de inovații în privința controalelor.

Călătorii pot lua cu ei și lichide în bagajele de mână, altele decât cele cumpărate de la magazinele duty-free.

”De câte ori nu ați fost nevoiți să cumpărați o sticla de apă minerală în aeroport? Sau o sticlă de vin la duty free pentru cineva drag de acasă? … Cu siguranță de mai multe ori. Vestea bună este că pe aeroportul Leonardo da Vinci din Fiumicino – Roma nu mai există limită de lichide (n. red. – precum și pe aeroporturile Milano Malpensa și Linate). Adică poți trece şi cu apă, şi cu vin…şi cu tot ce vrei.

Datorita unor noi aparate de control al bagajelor de mână, pasagerii nu mai sunt obligati să separe lichidele și dispozitivele electronice de bagaje sau să limiteze cantitatea de lichide transportate”, a scris, pe Facebook, vrânceanul Ovidiu Burdușa, fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Aceste noi scanere sunt capabile să vadă tot ce este în geantă, în trei dimensiuni, și să recunoască dacă lichidele sau cremele sunt periculoase sau nu.

Prin urmare, nu numai că se pot lăsa în bagajul de mână computerele și tabletele, dar nu mai există limita de 100 de ml pentru lichide. Puteți trece prin controale cu sticla plină de apă; deci nicio limitare asupra cremelor, machiajelor, hranei pentru bebeluși, lichidelor pentru aerosoli etc.

În România, Aeroportul Internaţional din Cluj, al doilea ca trafic, mărime şi importanţă din România, este primul din ţară care dispune de echipamente de Standard 3 de tip CTX, respectiv Standard C3, conform cerinţelor Uniunii Europene.

Asta înseamnă că aeroportul clujean este printre puţinele din Europa în care călătorii nu mai trebuie să prezinte pentru controlul de securitate lichidele şi aparatele electronice din bagajele de mână.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite