Partidul Laburist din Marea Britanie, anchetat cu privire la acuzaţii de antisemitism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O anchetă penală a fost lansată cu privire la acuzaţii de antisemitism în interiorul Partidului Laburist, principalul partid de opoziţie în Regatul Unit, a anunţat joi Scotland Yard, relatează AFP.

Poliţia a precizat că a primit la 4 septembrie un ”dosar care conţine documente în urma unui interviu acordat (postului) LBC Radio”.

”Conţinutul a fost examinat de către agenţi specializaţi”, iar ”o anchetă penală a fost deschisă cu privire la anumite acuzaţii conţinute în aceste documente”, a precizat Scotland Yard.

Un dosar intern în Partidul Laburist - de 45 de cazuri, inclusiv mesaje pline de ură postate pe membri ai partidului pe reţele de socializare - a fost divulgat postului de radio LBC.

Postul a trimis acest dosar directoarei Scotland Yard, Cressida Dick.

Poliţia a cooperat cu Crown Prosecution Service (CPS), însărcinat cu acuzaţiile în regatul Unit, iar apoi au fost declanşate urmăriri.

Partidul laburist s-a declarat pregătit să colaboreze cu anchetatorii.

”Labour (Partidul Laburist) are un sistem solid de anchetare a plângerilor cu privire la presupuse infracţiuni ale regulilor partidului comise de către membrii săi”, afirmă formaţiunea.

”Orice persoană care se consideră victimă a unei infracţiuni trebuie să sesizeze poliţia”, adaugă partidul, care a fost nevoit în ultimele luni să se apere de acuzaţii de antisemitism.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite