Parlamentul german a aprobat cu o majoritate covârşitoare planul de salvare a Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul german a adoptat al treilea pachet de salvare al Greciei FOTO AP
Parlamentul german a adoptat al treilea pachet de salvare al Greciei FOTO AP

Parlamentul german a adoptat miercuri cu o majoritate covârşitoare al treilea pachet de salvare a Greciei din ultimii cinci ani, în pofida îndoielilor unor parlamentari conservatori din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, relatează AP în pagina electronică. Planul de salvare a fost adoptat cu 454 de voturi la 113 şi 18 abţineri.

O numărătoare a votului pe partide nu era disponibilă imediat, dar rezultatul pare să disipeze speculaţii potrivit cărora Merkel s-ar confrunta cu o puternică mişcare de opoziţie faţă de acord în interiorul blocului ei conservator.

Ministrul german al Finanţelor Wolfgang Schaeuble i-a îndemnat pe parlamentari, înainte de vot, să susţină al treilea plan de salvare a Greciei din ultimii cinci ani, în lumina unei schimbări majore în abordarea Guvernului de la Atena.

Germania este cel mai mare contributor unic la cele trei planuri de salvare a Greciei.

Votul în favoarea planului a fost susţinut, de asemenea, de către Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul de coaliţie al lui Merkel, şi de către Verzi, aflaţi în opoziţie.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri