Parlamentul Finlandei, ţinta unui atac informatic, în preajma ratificării aderării la NATO

0
0
Finlanda aşteaptă ratificarea adeării sale la NATO FOTO Shutterstock
Finlanda aşteaptă ratificarea adeării sale la NATO FOTO Shutterstock

Parlamentul Finlandei a anunţat că site-ul său este vizat într-un atac informatic, în contextul în care această ţară nordică aşteaptă ratificarea aderării sale la NATO, după ce Rusia a invadat Ucraina, relatează AFP.

”Un atac de negarea serviciului (DDoS) este în curs împotriva site-ului Parlamentului”, a anunţat marţi într-un comunicat Parlamentul.

Atacul, care constă în blocarea unui serviciu, a început marţi, către ora locală 14.30 (şi ora României), şi a încetinit sau blocat accesul la site, se arată în comunicat.

După câteva ore, nicio informaţie nu a fost oferită cu privire la presupuşii autori ai atacului.

”Parlamentul ia măsuri să limiteze atacul”, subliniază el în comunicat.

La sfârşitul lui iulie, agenţia finlandeză de ştiri STT a fost ţinta unui atac cibernetic care a compromis, timp de mai multe zile, difuzarea articolelor şi imaginilor.

În aprilie, site-urile Ministerului Apărării şi Guvernului finlandez au fost ţinta unor atacuri cibernetice, însă problemele au fost soluţionate rapid.

În mai, Serviciile finlandeze de Securitate şi Informaţii (SUPO) au avertizat că Rusia ”vrea” să influenţeze procesul aderării Finlandei la NATO şi că sunt de aşteptat ”diverse tentative” în acest sens.

Directorul SUPO Antti Pelttari a avertizat că Finlanda urmează să se confrunte cu ”un număr tot mai mare” de atacuri cibernetice.

Atacurile de negarea serviciului (DDoS) ”încearcă să lase impresia că societatea este paralizată, însă nu sunt capabile să provoace pagube adevărate”, declara el în aprilie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii vor să racordeze centrala nucleară de la Zaporojie la reţeaua electrică din Crimeea ocupată

La centru - aliaţi, în ţară - adversari. Harta conflictelor PNL-PSD la nivel naţional

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite