Papandreu îşi negociază demisia. Ministrul Finanţelor pândeşte şefia noului Guvern elen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giorgios Papandreu, la un pas de demisie
Giorgios Papandreu, la un pas de demisie

Premierul grec, Giorgios Papandreu, a început sâmbătă, la prânz, discuţiile cu preşedintele Carolos Papoulias în vederea formării unui Guvern de uniune anţională, pe care însă nu-l va conduce. Şeful Guvernului a obţinut votul de încredere al Parlamentului în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Voi face tot posibilul în vederea creării unui Guvern de largă coalţie" a declarat premierul Giorgios Papandreou, la intrarea în Palatul Prezidenţial, unde poartă discuţii cu şeful statului elen, Carolos Papulias.

Absenţa unui consens înseamnă ieşirea din zona euro

„Absenţa unui consens riscă să îngrijoreze partenerii noştri europeni cu privire la voinţa noastră de a rămâne în zona euro", a avertizat el.

Citiţi şi
Giorgios Papandreou cere formarea unei coaliţii guvernamentale mai largi pentru acordul european

Opoziţia insistă pentru organizarea de alegeri anticipate

Liderul opoziţiei de dreapta din Grecia, Antonis Samaras, a cerut din nou alegeri anticipate, sâmbătă. Însă premierul socialist Giorgios Papandreu îi cere să participe la un Guvern de coaliţie, format fără alegeri anticipate, care în opinia sa ar destabiliza Grecia şi la nivel politic. Samaris se va întâlni duminică cu preşedintele grec.

Grecii nu vor să voteze

Două sondaje de opinie publicat de presa de la Atena arată că cetăţenii greci preferă formarea unui guvern de uniune naţională organizării de alegeri anticipate.

Potrivit unui sondaj publicat de cotidianul ,,Proto Thema", 52% sunt pentru planul de salvare propus de premierul Giorgios Papandreu, în timp ce 36% se declară susţinători ai programului opoziţiei, care cere alegeri anticipate.

Venizelos, noul premier?

Presa de la Atena relatează că, cel mai probabil, ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, va fi noul premier al Greciei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite