Papa Francisc sugerează că ucrainenii ar trebui să facă concesii pentru pace

0
Publicat:

Liderii Ucrainei vor trebui să privească în perspectivă pentru a obţine pacea, a declarat vineri Papa Francisc, sugerând astfel că este nevoie de unele concesii pentru a pune capăt războiului declanșat de Vladimir Putin.

Papa Francisc FOTO EPA-EFE
Papa Francisc FOTO EPA-EFE

La începutul acestei luni, liderul Bisericii Catolice a făcut apel la un armistiţiu pentru a evita escaladarea războiului şi s-a rugat la Dumnezeu „să grăbească” instalarea păcii.

Într-o scrisoare deschisă transmisă vineri pentru a marca nouă luni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, papa Francisc a salutat tăria ucrainenilor în faţa acestei agresiuni violente.

„Lumea a cunoscut un popor curajos şi puternic, un popor care suferă şi se roagă, plânge şi se luptă, rezistă şi speră. Un popor nobil şi martir”, a scris suveranul pontif, potrivit Reuters.

Papa Francisc a adăugat că se roagă pentru liderii Ucrainei. „A lor este datoria să conducă ţara în aceste vremuri tragice şi să ia decizii în perspectivă pentru pace şi să dezvolte economia în contextul distrugerii atât de mari a unei infrastructuri vitale”, a apreciat el.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat săptămâna trecută că țara sa este pregătită pentru pace, dar numai în condiţii care ar presupune eliberarea întregului teritoriu ocupat de Rusia, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută, papa Francisc a spus că Vaticanul este dispus să facă orice este posibil pentru a media încetarea războiului din Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite