Papa Francisc, acuzat de limbaj ofensator la adresa comunității LGBTQ

0
Publicat:

Un student catolic din Filipine i-a cerut Papei Francisc să nu mai folosească un limbaj ofensator la adresa comunității LGBTQ. Cererea vine după ce Suveranul Pontif a fost acuzat că a folosit astfel de termeni la adresa bărbaților gay în timpul unei întâlniri private, relatează BBC.

Papa Francisc / FOTO Arhivă
Papa Francisc / FOTO Arhivă

Astfel de jigniri cauzează "o durere imensă", a declarat Jack Lorenz Acebedo Rivera, în timpul unei discuții online cu alți studenți și cu Papa.

Papa Francisc și-a prezentat, ulterior, scuze față de cei pe care i-a rănit, iar Vaticanul a transmis la rândul său că acesta nu a vrut să jugnească pe nimeni.

Comentariile vin după ce Suveranul Pontif ar fi sugerat că bărbaților gay nu ar trebui să li se permită să devină preoți, afirmație la care ar fi adăugat termenul de "frociaggine", un cuvânt vulgar și jignitor.

Acest lucru i-a șocat pe mulți, mai ales în contextul în care Papa Francisc a afirmat de multe ori în public că respectă comunitatea LGBTQ.

În acest context, studentul filipinez i-a povestit Papei că a fost în repetate rânduri victima "excluderii și hărțuirii" din cauza orientării și identității sale sexuale.

Pe lângă această cerință, studentul filipinez i-a mai cerut Francisc să "permită divorțul în Filipine".

Asta pentru că, în afară de Vatican, Filipine este singura țară din lume în care divorțul este ilegal. Totul din cauza unei campanii pornite Biserica Romano-Catolică.

Suveranul Pontif nu s-a adresat în mod direct preocupărilor studentului, însă a transmis printr-un traducător că îl sfătuiește pe acesta să diferențieze "dragostea adevărată față de cea falsă".

Dialogul a avut loc în mediul online, în cadrul unei întâlniri cu studenți catolici din diferite țări și a avut tema de a "construi poduri" într-o regiune diversificată din punct de vedere al religiilor și etniilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite