Papa Francisc: Benedict m-a susţinut cu privire la drepturile cuplurilor LGBT

0
Publicat:

Papa Francisc şi-a găsit un aliat în predecesorul său Benedict al XVI-lea, atunci când a vorbit în favoarea parteneriatului civil pentru cuplurile de acelaşi sex, după cum a relatat Suveranul Pontif într-o nouă carte publicată marţi în Spania, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Papa Francisc și predecesorul său, Benedict al XVI-lea. FOTO Profimedia
Papa Francisc și predecesorul său, Benedict al XVI-lea. FOTO Profimedia

Papa Francisc a confirmat opoziţia Bisericii Catolice faţă de căsătoriile LGBT, dar a spus în mod repetat că şi cuplurile de acelaşi sex au dreptul să fie protejate de legile uniunii civile, dar Benedict, mai conservator, nu era cunoscut ca simpatizant faţă de cauză..

„I-a ajutat să distingă lucrurile”

O deschidere mai mare faţă de comunitatea LGBT a fost unul dintre semnele distinctive ale papalităţii sale de 11 ani, dar Benedict, mai conservator, nu era cunoscut ca simpatizant faţă de cauză.

 Francisc a spus însă că Benedict l-a susţinut în faţa unui grup de cardinali care veniseră la el să se plângă de „ereziile” papei privind parteneriatele civile.

„Au venit la el pentru a mă da practic în judecată şi m-au acuzat în faţa lui că susţin căsătoria între persoane de acelaşi sex", a spus Papa Francisc.

Benedict al XVI-lea a ascultat, „i-a ajutat să distingă lucrurile” şi le-a spus că ceea ce a spus Francisc nu era „nicio erezie”, a mărturisit Papa.

Dezvăluirea a fost făcută de Papa Francisc în cartea scrisă în limba spaniolă „Papa Francisc. Succesorul: Amintirile mele despre Benedict al XVI-lea", carte bazată pe interviuri cu jurnalistul Javier Martinez-Brocal.

În februarie 2023, Papa a spus că Benedict a respins o plângere cu privire la ceea ce a spus Francisc despre uniunile civile, dar a oferit mai puţine detalii.

În decembrie 2023, Papa Francisc le-a permis preoţilor să binecuvânteze cuplurile de acelaşi sex, stârnind indignarea conservatorilor. El a insistat că acest lucru nu echivalează cu o aprobare oficială pentru relaţiile non-heterosexuale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite