Operaţiune antiteroristă în apropiere de Paris. Diesel, câinele erou care a apărat culorile Franţei cu preţul vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diesel, un ciobănesc belgian Malinois din cadrul RAID (unitate de elită franceză) FOTO @PNationale
Diesel, un ciobănesc belgian Malinois din cadrul RAID (unitate de elită franceză) FOTO @PNationale

Poliţia franceză a anunţat pe Twitter, înainte de încheierea operaţiunii antiteroriste de la Saint-Denis, o suburbie din nordul Parisului, că un câine poliţist, membru al unităţii special RAID, a fost ucis de terorişti, relatează 7sur7.be.

„Diesel, un ciobănesc belgian Malinois, câine de asalt al #RAID a fost ucis de terorişti în operaţiunea aflată în desfăşurare“, a anunţat poliţia franceză astăzi dimineaţa, înainte de încheierea operaţiunii de amploare de la Saint-Denis, care l-a vizat pe belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor teroriste de vineri seara de la Paris, soldat cu 129 de morţi.

Potrivit unor surse, câinele poliţist a căzut victimă unei explozii provocate de o femeie-kamikaze, unul dintre cei doi morţi ai asaltului desfăşurat într-un apartament dintr-un imobil situat la intersecţia străzilor Corbillon şi Republique.

Pe reţelele de socializare, internauţii îi aduc omagii câinelui erou, care a apărat culorile Franţei cu preţul vieţii. Pe Twitter a aparut hastagul #jesuisunchien, utilizat imediat de numeroşi internauţi în semn de omagiu pentru Diesel.

„Poliţiştii spun că e ca şi cum ar fi pierdut un coleg“, a declarat un expert în operaţiunile forţelor de ordine pentru postul BFM TV.

diesel

„Diesel a murit pentru a ne salva ţara“, deplânge un adolescent pe Twitter. FOTO @ValentinCmn

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite