Oficial: Macron vrea să numească o femeie la şefia Guvernului şi să-şi remanieze echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE
Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE

Emmanuel Macron vrea să numească o femeie la şefia Guvernului şi să opereze o remaniere guvernamentale, după ce a obţinut al doilea mandat la şefia statului, anunţă secretarul în exerciţiu însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune la BFMTV.

”Emmanuel Macron vrea să numească o femeie la Matignon”, după ce a fost reales duminică în fotoliul de la Elysée, anunţă Beaune.

În acest sens circulă deja numele ministrului în exerciţiu al Muncii, locurilor de muncă şi inserţiei sociale Élisabeth Borne.

”Nici vorbă”, a respins luni, la RTL, Borne.

”Nu trebuie ca întreaga situaţie politică să se rezume la postul de premier”, a subliniat Beaume, care dă asigurări că noul Guvern francez urmează să reflecte ”înnoirea” pe care Macron vrea să o încarneze.

Potrivit unor zvonuri de la începutul lui 2022, Christine Lagarde s-ar afla pe lsta succesorului lui Jean Castex.

”Am o mesere, am o funcţie. Nu obişnuiesc să abandonez pe drum. Aşadar... Există alţi oameni mult mai competenţi să facă jobul (de premier), deci voi încerca să mă concentrez asupra a ceea ce am de făcut”, respingea, la sfârşitul lui ianuarie, la France Inter, preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE).

În 2017, candidatul Macron şi-a exprimat dorinţa să numească o femeie la şefia Guvernului.

”Am vorbit cu alţii despre asta, în primul rând cu bărbaţi, iar asta este ceea ce doresc”, declara el atunci.

”N-am să aleg un premier pentru că e o femeie. Voi alege premierul cel mai competent, cel mai capabil posibil, cu dorinţa şi voinţa să fie o femeie”declara el.

Emmanuel Macron l-a numit atunci, până la urmă, pe deputatul şi primarul Havre Edouard Philippe, un apropiat al lui Alain Juppé, în contextul în care aveau loc, câteva săptămâni mai târziu, alegeri legislatve.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite