O ţigancă româncă, activistă pentru drepturile romilor, a fraudat statul britanic cu zece milioane de lire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lavinia Olmazu, o româncă de etnie romă, a fost condamnată la peste un an de închisoare, după ce a fraudat statul britanic cu zece milioane de lire. Femeia în vârstă de 31 de ani, militantă pentru drepturile romilor, a făcut rost de sute de numere naţionale de asigurare falsificate pentru imigranţii români din Marea Britanie.

Lavizina Olmazu (31 de ani) şi partenerul ei, Alin Enachi (30 de ani), au procurat 368 de numere naţionale false de asigurarea, în schimbul a 80 de lire de persoană, prin care beneficiarii au putut accesa numeroase ajutoare sociale de la stat.

Citeşte şi:
Cum a furat regina ţiganilor din banii Regatului Unit

O româncă a comis o fraudă de peste trei milioane de euro, în favoarea altor români

Potrivit publicaţiei "The Daily Mail", prin falsificarea numerelor naţionale de asigurare, cei doi au prejudiciat milioane de contribuabili şi au fraudat statului cu zece milioane de lire sterline.

Ţiganca în vârstă de 31 de ani era cunoscută şi respectată în comunitatea romilor din Marea Britanie şi a deţinut funcţii importante în mai multe organizaţii care militau pentru drepturile acestei minorităţi.

De la o femeie respectată, la o infractoare condamnată

Judecătoarea Deborah Taylor, cea care a condamnat-o pe Olmazu la 13 luni şi jumătate de detenţie, a declarat la rostirea sentinţei: "Sunteţi o femeie foarte educată şi respectată, datorită faptul că aţi luptat pentru drepturile omului, dar v-aţi pierdut reputaţia prin participarea la această fraudă".

Olmazu a procurat 368 de numere naţionale false de asigurare, pe care românii nu le pot obţine legal fără să demonstreze că au venituri constante pe teritoriul britanic. Ea a furnizat conaţionalilor săi şi alte documente false pentru un pretins loc de muncă, dar şi facturi şi referinţe false. Astfel, românii au obţinut, în mod fraudulos, alocaţii pentru copii, dar şi alte ajutoare sociale oferite de statul britanic.

Află câţi români s-au folosit de numerele false de asigurare şi peste cât timp va ieşi din închisoare Lavinia Olmazu

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite