O mamă povestește cum fiul ei autist „frumos și fericit" a murit după ce nimeni nu și-a dat seama că nu mănâncă

0
Publicat:

O mamă cu inima frântă povestește cum fiul ei autist „frumos și fericit", în vârstă de șapte ani, a murit din cauza unui stop cardiac, după  o tulburare de alimentație nediagnosticată, pe parcursul căreia ajunsese să supraviețuiască cu „doar câțiva biscuiți”, potrivit Daily Mail Online.

Alfie Anthony Nicholls, FOTO MEN Media via Daily Mail
Alfie Anthony Nicholls, FOTO MEN Media via Daily Mail

Alfie Anthony Nicholls, în vârstă de 7 ani, care avea autism și era non-verbal, a suferit un stop cardiac fatal în decembrie 2021. Abia ulterior s-a constatat apoi că avea o tulburare de evitare/restricție a aportului alimentar (ARFID). În perioada pandemiei, copilul a fost cântărit de pediatri pe tot parcursul anilor 2020-2021.

O anchetă privind moartea sa, desfășurată săptămâna aceasta la South Manchester Coroner's Court din Stockport, a arătat că mama lui Alfie, Lucy Morrison, în vârstă de 31 de ani, l-a dus de mai multe ori la spital și la medicul său de familie în săptămânile premergătoare morții sale, bănuiand că ceva nu era în regulă.

Cu toate acestea, problemele legate de dieta sa nu au fost detectate de cadrele medicale, care nu au observat că Alfie era grav subnutrit și i-au spus mamei sale, dna Morrison, că acest lucru „face parte din autismul său". 

Ancheta a arătat însă că Alfie avea dificultăți senzoriale semnificative, care se manifestau în alimentație și care l-au determinat să aibă o dietă extrem de restrictivă

Un medic legist a criticat ulterior medicii pentru că nu au detectat malnutriția lui Alfie decât după moartea acestuia.

Conducerea spitalului Stepping Hill și-a cerut scuze familiei lui Alfie pentru ratarea șansei de a-l ajuta.

Mama sa militează acum acum o mai mare conștientizare a tulburărilor de alimentație și a modului de gestionare a acesteia pentru a se asigura că copiii primesc nutrienții de care au nevoie.

Cum s-a ajuns la  această tragedie

Ancheta a arătat că, înainte de a începe școala, Alfie a fost în grija unei echipe de îngrijire a copiilor de vârstă mică și că a existat o „bună înțelegere" a ceea ce mânca. La începerea școlii, în septembrie 2019, acest lucru s-a schimbat însă.

Potrivit investigației, în timpul zilei de școală, Alfie consuma doar «câțiva biscuiți și puțină apă».

Instanța a indicat că Alfie nu a fost văzut niciodată de asistenta școlară. După ce școala și-a exprimat îngrijorarea, în iunie 2021, Alfie a fost trimis la o altă echipă, dar aici concentrarea a s-a făcut pe nivelul său de hidratare.

Serviciile pentru copii i-au oferit lui Alfie sprijin pentru a dormi și a se odihni, dar nu și pentru a mânca.

Pe tot parcursul anilor 2020 și 2021, pe fondul pandemiei Covid-19, Alfie nu a fost cântărit de pediatri.

A fost în cele din urmă cântărit de un profesionist de la Spitalul Stepping Hill, în timpul unei programări la 16 noiembrie 2021 și apoi din nou la 14 decembrie de către un medic pediatru, interval în care pierduse pierduse 2,4 kg, adică 10 % din greutatea sa corporală.

Nu s-a făcut niciun plan privind modul în care copilul urma să recupereze greutatea pierdută. 

La trei zile după programarea din 14 decembrie, Alfie s-a prăbușit acasă. Copilul a murit ulterior la spitalul Stepping Hill.

O secțiune din coastele lui Alfie a fost examinată de David Manghamon, profesor de patologie musculo-scheletală, care a găsit dovezi de „atrofie" a măduvei osoase, cauzată cel mai adesea de anorexie sau de o afecțiune cu deficit de nutrienți.

El a explicat, în timpul anchetei, că este vorba de un „proces cronic" care „se acumulează pe o perioadă de timp considerabilă".

„Stare de malnutriție cronică"

Investigația a mai arătat că osul lui Alfie s-a subțiat, ceea ce este în concordanță cu o „stare de malnutriție cronică".

Dr. Elizabeth Newby, medic pediatru consultant, care l-a văzut pe Alfie cu câteva zile înainte de moartea acestuia, la 14 decembrie, a declarat că nici ea și nici alți profesioniști din domeniul sănătății nu și-au dat seama că Alfie suferea de malnutriție în timpul vieții și că nu exista o evidență detaliată a alimentației lui Alfie în ultimii doi ani de viață, potrivit Daily Mail Online.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite