O femeie din Bulgaria, presupusa mamă a fetiţei blonde găsite în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presupusa mama a fetiţei blonde găsite în tabăra romilor din Grecia FOTO novinite.com
Presupusa mama a fetiţei blonde găsite în tabăra romilor din Grecia FOTO novinite.com

Un cuplu de etnie romă din Bulgaria a fost interogat joi de poliţie. Cei doi sunt suspectaţi că ar fi părinţii micuţei Maria, fetiţa blondă descoperită într-o tabără de romi din Grecia, potrivit presei bulgare, citate de AFP.

Conform relatărilor presei bulgare, unul dintre copiii cuplului, Saşa şi Atanas Rusev, a declarat pentru jurnalişti, că mama sa a recunoscut-o pe Maria în imaginile prezentate de posturile de televiziune.

Intervievat de postul de televiziune Nova, fratele lui Atanas Rusev, Anghel, a confirmat că Saşa a „abandonat un copil în Grecia deoarece nu avea nici bani şi nici carte de identitate". Femeia a născut o fetiţă pe 31 ianuarie 2009, într-un spital din centrul Bulgariei, fapt confirmat de documentele instituţiei. Romii greci la care a fost găsită Maria declaraseră anterior că micuţa este născută la aceeaşi dată. 

Rapoartele autorităţilor bulgare citează că femeia încercase să declare că nu este căsătorită şi copilul nu are tată, însă asistenţii sociali descoperisă că ea are un soţ şi alţi doi copii.  

Copiii cuplului de etnie romă sunt, de asemenea, blonzi, potrivit unor imagini ale postului de televiziune Nova. 

Unul dintre ei, Isus, în vârstă de 15 ani, a recunoscut, la fel ca şi unchiul său, că mama sa a abandondat-o pe Maria deoarece nu avea bani să se întoarcă acasă, relatează agenţiile de presă.

Familia de romi din Bulgaria

Ceilalţi doi copii ai familiei din bulgaria FOTO novinite.com

Vecinii cuplului Rusev ar fi confirmat, de asemenea, că familia s-a aflat o perioadă în Grecia. Unii au afirmat că mama şi-ar fi vândut copilul pentru 500 de leva (250 de euro).

Autorităţile elene au cerut ajutorul Interpolului pentru a stabili identitatea copilului blond de patru sau cinci ani găsit pe 16 octombrie într-o tabără de romi din Farsala, în apropiere de Larissa, în Grecia.

Cuplul de romi cu care locuia - un bărbat în vârstă de 39 de ani şi soţia sa, în vârstă de 40 de ani - a fost inculpat, luni, pentru „răpire" şi plasat în detenţie în aşteptarea procesului. Cei doi suspecţi susţin că mama fetiţei, o femeie de etnie romă din Bulgaria, le-au încredinţat-o pentru că nu putea să aibă grijă de ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite