O destinaţie turistică din Balcani revine la starea de urgenţă la trei săptămâni după ce se declarase liberă de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123RF
FOTO 123RF

Muntenegru, care pe 2 iunie proclamase sfârşitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său, a reintrodus starea de urgenţă ca urmare a revenirii şi înmulţirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Muntenegru se află de miercuri în stare de urgenţă, care prevede măsuri menite combaterii noului coronavirus. Printre măsuri figurează purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi de asemenea în unele spaţii deschise în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste şapte ani, cu excepţia plajelor şi parcurilor naturale, scrie agenţia de presă EFE, preluată de Agerpres în pagina electronică.

De asemenea, reuniunile în spaţii deschise sunt limitate la 40 de persoane, iar cele în spaţii închise la 20 de persoane, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi.

Rămân în continuare valabile interdicţiile deja impuse pentru funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente.

La 2 iunie, după 28 de zile fără niciun caz de îmbolnăvire de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, Muntenegru a anunţat sfârşitul epidemiei în teritoriul său. Au urmat alte 12 zile fără niciun caz, după care numărul infectărilor a crescut rapid, ajungând acum la 2.472 (324 când s-a declarat sfârşitul epidemiei), dintre care 39 fatale.

OMS: există focare îngrijorătoare de COVID-19 în sudul Europei şi Balcani

Focare îngrijorătoare de COVID-19 au fost observate în Europa de Sud şi în regiunea Balcanilor, avertiza miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters.

„Pandemia este sub control în Europa Occidentală, însă continuăm să observăm tendinţe îngrijorătoare în sudul Europei şi în Balcani. Aşadar, continentul european nu a scăpat. Trebuie să dăm dovadă de vigilenţă sporită”, a îndemnat directorul executiv al OMS însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă sanitară, Mike Ryan

Bianţul mondial al pandemiei a crescut 15.382.483 de cazuri de infectare, dintre care peste 630.000 fatale.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite