O angajată a căilor ferate britanice a murit din cauza Covid-19, după ce un bărbat a scuipat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O angajată a căilor ferate britanice a murit din cauza covid-19 luna trecută, după ce o persoană care a pretins că era contaminată cu noul coronavirus a scuipat-o, a anunţat marţi sindicatul din cadrul acestui sector, relatează AFP.

Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, care lucra la Gara Victoria din Londra, a resimţit simptomele bolii în urma unei agresiuni care i-a vizat pe ea şi pe un coleg de-al său, la 22 martie.

”Ei se aflau în sală, lângă ghişeu, când au fost agresaţi de către un utilizator care i-a scuipat”, a anunţat sindicatul TSSA într-un comunicat.

”Un om a tuşit către ei şi le-a spus că avea virusul”, adaugă sindicatul.

Câteva zile mai târziu, medicul lui Belly Mujinga i-a recomandat să-şi întrerupă activitatea, notând că prezenta probleme respiratorii, precizează TSSA.

Femeia şi-a încetat activitatea, însă starea sănătăţii a continuat să i se înrăutăţească şi a fost necesar să fe internată la un spital şi conectată la un aparat de respiraţie artificială, la 2 aprilie.

Belly Mujinga a murit trei zile mai târziu, lăsându-şi în urmă soţul şi o fiică în vârstă de 11 ani, care nu au mai revăzut-o de când a plecat cu ambulanţa la spital.

Compania la care era angajată victima - Southern Railway - a dat asigurări că ia cazul ”foarte în serios” şi că a lansat o anchetă internă.

Poliţia britanică a Transporturilor a deschis apoi o anchetă, potrivit TSSA, care anunţă că a cerut autorităţii de reglementare a transportului feroviar să analizeze evenimentele.

Potrivit sindicatului, ”există întrebări serioase despre moartea sa, un lucru care nu poate fi evitat”.

Secretarul general al sindicatului, Manuel Cortes, a cerut ca guvernul să acorde o indemnizaţie familiilor tuturor lucrătorilor din sector care au murit din cauza covid-19, aşa cum se întâmplă în cazul membrilor personalului din domeniul sănătăţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite