Numărul militarilor din armata germană s-a redus la 181.500: „Avem nevoie de bărbaţi şi femei pentru misiuni”

0
Publicat:

Numărul militarilor din armata germană s-a redus la 181.500, în pofida eforturilor guvernului de a creşte efectivele armatei, a declarat vineri Ministerul Apărării german pentru dpa.

Armata germană are nevoie de militari FOTO EPA EFE
Armata germană are nevoie de militari FOTO EPA EFE

Astfel, la sfârşitul anului trecut, numărul militarilor de carieră şi cu contract temporar din Bundeswehr, precum şi al voluntarilor din serviciul militar, s-a redus cu 1.500 faţă de anul precedent, relatează Agerpres.

La sfârşitul anului 2022, Bundeswehr avea 183.050 de militari. Scopul principal al Bundeswehr este şi rămâne consolidarea pregătirii personalului, a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei germane.

"Avem nevoie de bărbaţi şi femei calificaţi şi pregătiţi operaţional disponibili într-un număr suficient pentru sarcinile şi misiunile care urmează", a mai spus ea. Efectele din ce în ce mai vizibile ale schimbărilor demografice şi sociale devin evidente în practic toate profesiile şi domeniile, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ea a explicat că Bundeswehr trebuie să concureze cu sectorul privat pentru candidaţii la locurile de muncă, în condiţiile în care angajatorii se confruntă cu o lipsă de personal calificat în Germania.

Un "pachet de măsuri şi iniţiative" a fost introdus cu scopul de a creşte atractivitatea, de a acţiona mai flexibil şi de a reacţiona mai rapid, a remarcat ea. Scopul declarat al Germaniei este ca armata să-şi mărească efectivele pentru a ajunge la 203.000 de militari până în 2031.

Pe fondul scăderii efectivelor, a existat şi o dezbatere recentă cu privire la reintroducerea recrutării obligatorii sau a recrutării de militari care nu sunt cetăţeni germani. În Germania, recrutarea a fost suspendată, dar nu desfiinţată, în 2011, după ce a fost în vigoare timp de 55 de ani.  

Armata caută parașutiști-comando. Ce condiții trebuie îndeplinite

Unitatea Militară 01983 Bacău, Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu“, anunță că organizează recrutarea cetățenilor români cu aptitudini pentru încadrarea în funcții de soldați și gradați profesioniști în specialitatea parașutiști-comando, dar și în alte specialități.

„Dacă îți dorești o carieră în cadrul Forțelor pentru Operații Speciale ale Armatei României, Batalionul 53 Comando «Smaranda Brăescu» organizează recrutarea cetățenilor români cu aptitudini pentru încadrarea cu personal a posturilor de soldați și gradați profesioniști în specialitatea parașutiști-comando și în alte specialități, pe tot parcursul anului 2024“, au anunțat reprezentanții unității de elită.

Reprezentanții Batalionului 53 Comando „Smaranda Brăescu“ au explicat și care sunt condițiile generale de recrutare. Candidații trebuie să aibă cetățenie română, domiciliul stabil în România și vârsta între 18 ani împliniți la data începerii programului de instruire și cel mult 45 de ani la data finalizării programului de instruire. În plus, trebuie să fie absolvenți ai ciclului inferior liceal, să aibă cunoștințe elementare de limba engleză și, obligatoriu, o condiție fizică bună.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite