Noile timbre din Franţa sunt inspirate după chipul Innei Shevchenko, fondatoarea Femen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de marţi, în Franţa va fi disponibilă la toate oficiile poştale o nouă serie de timbre cu imaginea figurii alegorice a Republicii Franceze, Marianne. Creatorul noului model a dezvăluit că a fost inspirat de chipul fondatoarei Femen, Inna Şevcenko.

Timbrele au fost tipărite în secret în ultimele două luni la imprimeria din Boulazac, în departamentul regional Dordogne, angajaţii fiind nevoiţi să păstreze o clauză de confidenţialitate, informează agenţia de ştiri France Presse.

Noua imagine a timbrelor Marianne a fost ascunsă până luni, când a fost dezvăluită la Palatul Élysée de către preşedintele François Hollande. Acesta a subliniat că imaginea de pe timbrele nou-tipărite este „întruchiparea” tinereţii, care este o „prioritate a mandatului (său)”.

Chipul Mariannei a fost desenat de David Kawena şi Olivier Ciappa. Cel din urmă este un artist care a avut în iunie o expoziţie de fotografii la Paris, susţinând căsătoriile între homosexuali, dar care a fost vandalizată de două ori. Ciappa a dezvăluit luni prin intermediul reţelei Twitter că a fost inspirat „de mai multe femei, dar mai ales de Inna Şevcenko, fondatoarea Femen”.

Alegerea finală a imaginii a fost făcută de Hollande, care avut la dispoziţie opţiunile care au trecut de selecţia unor studenţi. Aceştia au e ales la rândul lor din trei serii de timbre, dintr-un total de 15 propuneri, relatează AFP.

Până acum, 630 de milioane de exemplare ale noului model de timbre au fost tipărite. „În două luni, vom acoperi 25% din producţia anuală de timbre, care este de aproape trei miliarde”, a declarat Philippe Gateau, director al imprimeriei de la Boulazac.

Conducătoarea grupului Femen, Inna Şevcenko, a obţinut pe 9 iunie statutul de refugiat din partea Biroului Francez pentru Protecţia Refugiaţilor şi Apatrizilor. Lidera activistelor, în vârstă de 23 de ani, a cerut azil în februarie şi se afla în Franţa din august 2012.

Mişcarea Femen, un grup de feministe ucrainene instalate recent la Paris şi care au adepte în mai multe ţări din lume, este cunoscută din 2010 pentru acţiuni topless organizate cu scopul de a denunţa sexismul, homofobia, prostituţia şi religia.

În septembrie 2012, ele au instalat la Paris "primul centru de antrenament" în "noul feminism".


Alte ştiri asemănătoare:

FOTO Protest topless în faţa casei Barbie din Berlin

O activistă care face parte din gruparea Femen a protestat joi odată cu inaugurarea „Casei Visurilor” a păpuşii Barbie din Berlin. Femeia s-a expus la bustul gol, având înscris pe corp un mesaj de protest şi a dat foc unei păpuşi Barbie legate de o cruce.

VIDEO Putin, atacat de trei activiste topless la târgul de la Hanovra

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost atacat de trei activiste FEMEN, care şi-au făcut apariţia topless la târgul comercial de la Hanovra. Deşi ucrainiencele au protestat împotriva „dictatorului Putin”, liderul de la Kremlin s-a arătat amuzat şi a spus chiar că i-a plăcut „spectacolul”.

FOTO VIDEO Fenomenul care dezbracă femeile: protestele „războinicelor“ la bustul gol capătă amploare

„Femen“ este o mişcare ucraineană împotriva Patriarhiei, formată din femei care îşi expun sânii în timpul protestelor, ceea ce a născut întrebarea dacă nu cumva goliciunea lor distrage atenţia de la mesajul pe care vor să-l transmită.

Memorabilia Vaticanului. Timbrele 'Sede Vacante'

Piaţa colecţionarilor a fost activă de-a lungul timpului, în mod particular pentru memorabilia personalităţilor, cu atât mai mult cu cât ele sunt legate de evenimente istorice sau decizii rare. În acest an există interes deosebit pentru noile mărci 'sede vacante'.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite