FOTO Protest topless în faţa casei Barbie din Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O activistă Femen se pregăteşte să arate vizitatorilor păpuşa în flăcări. FOTO: Reuters
O activistă Femen se pregăteşte să arate vizitatorilor păpuşa în flăcări. FOTO: Reuters

O activistă care face parte din gruparea Femen a protestat joi odată cu inaugurarea „Casei Visurilor” a păpuşii Barbie din Berlin. Femeia s-a expus la bustul gol, având înscris pe corp un mesaj de protest şi a dat foc unei păpuşi Barbie legate de o cruce.

Mai multe activiste membre ale grupării de stânga Femen s-au adunat joi în faţa casei întinse pe 8.000 de kilometri pătraţi, dedicată imperiului păpuşii Barbie. Noul punct de atracţie din Berlin a fost descris drept o iniţiativă „de propagandă sexistă”.

Una dintre membrele grupului feminist radical a ars o păpuşă Barbie după ce a legat-o de o cruce de lemn, în timp ce se afla în faţa casei care a început deja să îşi primească primii vizitatori, potrivit „International Bussines Times”.

„Ideologia nazistă promovată de Mattel (compania producătoare a păpuşilor Barbie) creează în mod intenţionat imaginea femeii-păpuşă, care dictează percepţiile despre realitate nu numai ale noilor generaţii”, a declarat activista Femen. „Mattel a transfomat o bucată de plastic într-un Dumnezeu pentru milioane de fete din întreaga lume care nu fac altceva decât să imite formele de plastic, prostia şi absurditatea comportamentului unei păpuşi.”

Fetiţele care vizitează Casa Visurilor pot admira o colecţie de 350 de păpuşi Barbie şi pot proba hainele specifice păpuşilor, pot coace prăjituri într-o bucătărie roz şi pot experimenta o mică parte din stilul de viaţă strălucitor din lumea Barbie.

Gruparea Femen, care a fost implicată în ultima perioadă într-o serie de proteste importante din Europa, nu a fost singura care a organizat demonstraţii împotriva casei de păpuşi din Berlin. Grupul Occupy Barbie Dreamhouse, ramură a partidului german de stânga Die Linke, a fost implicat în proteste adresate dezvoltatorilor acestui proiect turistic, însă membrii se distanţează de activistele Femen.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite