Nigel Farage a participat la o cină cu adepţi ai teoriilor conspiraţiei care promovează informaţii false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nigel Farage FOTO EPA-EFE
Nigel Farage FOTO EPA-EFE

Nigel Farage a participat la o cină extravagantă cu adepţi de dreapta ai teoriei conspiraţiei, care anterior se ocupau cu răspândirea online a materialelor rasiste şi de promovarea a teoriilor consipraţiei, scrie Politico.

Liderul Partidului Brexit a participat la o strângere de fonduri pe 20 iunie, pentru Turning Point UK, ramura britanică a grupului de tineret care-s susţine pe Donald Trump, potrivit unui video postat pe YouTube.

Farage era la masă cu milionarul din domeniul hotelier John Mappin – care a răspândit teorii ale conspiraţiei legate de vaccinare şi informaţii false legate de omul de afaceri George Soros - şi cu artista Amanda Eliasch.

Turning Point UK, care este o ramură a grupului american Turning Point SUA, a fost lansat în Marea Britanie la începului acestui an de către Charlie Kirk. Mişcarea se auto descrie drept „o organizaţie de bază dedicată educării studenţilor şi altor oameni tineri, în legătură cu valorile pieţelor libere, a guvernării limitate şi a responsabilităţii personale“.

Mappin, un scientolog care a ajutat la lansarea grupului, poate fi văzut stând în faţa lui Farage, la aceeaşi masă, la evenimentul de strângere de fonduri de săptămâna trecută, în filmuleţul de pe YouTube publicat de Turning Point UK.

Mappin a postat online teorii ale conspiraţiei legate de vaccinuri şi Soroş şi susţine că figuri marcante de la Hollywood şi Washington sunt pedofili.

De la cina care a avut loc săptămâna trecută, el a postat pe Facebook un mesaj prin care susţine că vaccinurile explodează în interiorul corpului şi că duc la cancer, diabet şi autism. 

Într-un discurs de 14 minute de la eveniment, Farage a criticat sistemul educaţional, care-i învaţă pe tineri doar viziunea liberală îngustă în ceea ce priveşte probleme precum încălzirea globală, corporatismul internaţional şi apărarea culturii iudeo-creştine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite