Partidul Brexit, înfiinţat de Farage, conduce detaşat în sondaje cu o lună înainte de scrutinul europarlamentar programat în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nigel Farage FOTO EPA-EFE
Nigel Farage FOTO EPA-EFE

La o săptămână de la lansarea Partidului Brexit, Nigel Farage este anunţat învingător de sondaje în alegerile europarlamentare programate pe 23 mai în Marea Britanie.

Euroscepticul Nigel Farage, unul dintre cei mai vocali susţinători ai ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, va câştiga următorul scrutin europarlamentar din ţara sa cu 27% din voturi, conform unui sondaj YouGov publicat miercuri.

Partidul său, numit Brexit, a crescut cu 12% în intenţiile de vot în numai o săptămână.

Brexit ar devansa Partidul Laburist cu 5% şi Partidul Conservator cu 12%.

Locul patru în preferinţele alegătorilor este ocupat de Partidul Verde, cu 10%, urmat la mică distanţă de Democraţii Liberali, cu 9%, şi fostul partid al lui Farage, Ukip, cu 7%.

Sondajul YouGov a fost realizat în perioada 15-16 aprilie, pe un eşantion de 1.855 de persoane cu drept de vot.

La lansarea Partidului Brexit, Nigel Farage a promis o „revoluţie democratică“ după alegerile europene, programate în perioada 23-26 mai.

În opinia sa, alegătorii britanici au fost „trădaţi“ de premierul conservator Theresa May, care a eşuat în găsirea unui acord pentru retragerea Marii Britanii din UE.

Aproape trei ani au trecut de la referendumul prin care britanicii au votat la limită pentru ieşirea ţării lor din UE.

Theresa May a obţinut o nouă amânare a Brexitului, de această dată până la 31 octombrie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite