Navă-cargo ce transporta droguri în valoare de peste 150 milioane de euro, interceptată în Irlanda

0
Publicat:

O navă-cargo ce transporta droguri în valoare de aproximativ 157 de milioane de euro a fost interceptată de poliţia şi marina irlandeze în largul coastelor de sud ale Irlandei, captura fiind una record pentru această ţară, a anunţat miercuri poliţia din Dublin, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Nava a fost interceptată de poliţia şi marina irlandeze. FOTO Facebook Irish Defence Forces
Nava a fost interceptată de poliţia şi marina irlandeze. FOTO Facebook Irish Defence Forces

La bordul navei MV Matthew înmatriculată în Panama au fost descoperite peste 2,2 tone de cocaină. Valoarea de piaţă estimată a capturii este de aproximativ 157 de milioane de euro.

„Este cea mai importantă captură de droguri din istoria statului", a declarat Justin Kelly, purtător de cuvânt al poliţiei. Trei membri ai echipajului au fost arestaţi şi plasaţi în arest preventiv.ț

„O lovitură majoră pentru bandele de crimă organizată” 

Nava-cargo, cu o lungime de 189 de metri, a fost interceptată marţi de poliţia şi marina irlandeze, care au tras focuri de avertisment înainte ca aceasta să oprească, iar forţele de ordine să urce la bordul său şi să o escorteze în portul Cork, unde este în prezent reţinută.

 „Fără îndoială (erau) destinate pieţelor irlandeză şi europene. Aceasta va reprezenta o lovitură majoră pentru bandele de crimă organizată implicate în distribuţia internaţională de drogur", a declarat ministrul irlandez al justiţiei, Helen McEntee, într-un comunicat.

Nava-cargo transporta droguri în valoare de peste 150 milioane. FOTO Facebook Irish Defence Forces
Nava-cargo transporta droguri în valoare de peste 150 milioane. FOTO Facebook Irish Defence Forces

Publicaţia Irish Times a relatat că poliţia a urmărit nava, suspectând-o că transporta cocaină provenind din America de Sud şi că efectua livrări de droguri unor nave mai mici în largul mării.

Poliţia a arestat doi bărbaţi duminică după ce i-a salvat atunci când barca lor de pescuit a eşuat pe un banc de nisip în largul coastei de sud-est a Irlandei.

Bărbații sunt suspectaţi de infracţiuni legate de crima organizată.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei consideră că un transport de droguri atât de mare nu ar fi putut intra în apele irlandeze fără implicarea unei bande irlandeze.

Bandele din Irlanda au „legături directe cu America de Sud", a precizat Justin Kelly.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite