Moscova susține că a distrus o „barjă” cu ucraineni vizavi de Enerhodar: Ținta era de fapt pilonul unui fost pod

0
Publicat:

Ministerul rus al Apărării susține că forțele sale au distrus o „barjă” cu militari ucraineni care ar fi încercat să traverseze râul Nipru pentru a recăpăta controlul asupra centralei nucleare din Zaporojie.

„Barja” luată la țintă de forțele ruse FOTO The Insider
„Barja” luată la țintă de forțele ruse FOTO The Insider

Dar, în realitate, barja menționată de Moscova nu era altceva decât pilonul unui fost pod construit de armata germană pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, relatează The Insider.

Într-o postare pe Telegram, Ministerul rus al Apărării anunța miercuri un „mare succes”, și anume distrugerea unei „barje” cu ucraineni care s-ar fi îndreptat către Enerhodar, unde se află centrala nucleară din Zaporojie. Într-un filmuleț de 28 de secunde, un elicopter de atac Ka-52 „Aligator” poate fi văzut lansând rachete împotriva țintei.

Nu se știe dacă Ministerul rus al Apărării chiar a crezut că a distrus o barjă sau a montat intenționat o știre falsă, dar site-ul independent rusesc The Insider a descoperit că nu a fost vorba de nicio barjă, ci de un pilon de susținere al unui fost pod peste Nipru de lângă Enerhodar. Podul respectiv a fost construit în 1943 de către germani și a fost aruncat în aer șase luni mai târziu în timpul retragerii.

Pilonul de pod lovit de ruși FOTO The Insider
Pilonul de pod lovit de ruși FOTO The Insider

„Restul podului a arătat așa timp de 78 de ani, până la <<lovitura victorioasă>> a elicopterelor rusești”, comentează The Insider.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite