Monica Macovei, victorie la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputaţii i-au dat ieri câştig de cauză Monicăi Macovei pe rapoartele ce propuneau amânarea de la descărcarea de gestiune a trei dintre agenţiile europene unde, în calitate de raportor, europarlamentarul român a semnalat grave conflicte de interese.

Plenul reunit la Bruxelles a aprobat amânarea descărcării de gestiune la agenţiile pentru Siguranţă Alimentară, Mediu şi Medicamente, cu reţinerile socialiştilor, care au cerut vot împotriva propunerilor raportorului român. 

„Conflictele de interese trebuie să devină un criteriu important în procedura de descărcare de gestiune pentru toate instituţiile europene. Dacă nu sunt gestionate eficient, conflictele de interese pot să distorsioneze alocarea fondurilor publice şi a resurselor umane, să irosească banii publici şi să scadă încrederea cetăţenilor", a declarat Monica Macovei, raportor al PE.

Potrivit acesteia, Comisarul Semeta (n.n., comisar antifraudă) a  admis faptul că a fost o greşeală atunci când a numit-o  pe doamna Diana Banati în comitetul de conducere al Agenţiei pentru Siguranţă Alimentară. Ea a părăsit această agenţie acum două zile pentru a se alătura unui organism finanţat de industria alimentară.

„Nu servim încrederea dacă există reprezentanţi ai unor asociaţii care doresc să vândă anumite produse pe piaţă şi aceleaşi persoane ocupă funcţii publice în organisme care autorizează introducerea pe piaţă a respectivelor produse", a mai spus Macovei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite