Moartea unei tinere actrițe ar putea duce la schimbarea legislației. Emily s-a stins din viață din cauza unui diagnostic greșit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decesul unei tinere de 30 de ani din Marea Britanie ar putea duce la schimbări în sistemul medical. Medicii asociați, care au o pregătire medicală de bază și nu sunt medici calificați, s-ar putea să nu mai poată folosi titlul de „medic”.

Tânăra a fost diagnosticată greșit  FOTO Facebook
Tânăra a fost diagnosticată greșit FOTO Facebook

Un deputat cere acum în parlament ca pacienții să fie informați despre pregătirea medicului care îi consultă, iar medicii asociați să nu mai poată folosi acest titlu „grandios”.

Emily Chesterton de doar 30 de ani, o tânără actriță, a murit în toamna anului trecut, după ce s-a prezentat de două ori la cabinetul medicului de familie. Ea nu a știut că cel care o consultă nu este, de fapt, medic, ci medic asociat. Pregătirea pe care o are un medic asociat este una elementară, însă tânăra nu a fost informată despre asta. Medicul asociat poate practica după doar doi ani de pregătire și se presupune că doar îl ajută pe medicul calificat pentru a gestiona și diagnostica pacienții.

Diagnosticată greșit de două ori, de același medic asociat

Medicul asociat i-a prescris tinerei un medicament care să-i încetinească ritmul inimii, bănuind în mod greșit că suferă de anxietate și simptome ale afecțiunii așanumite „long Covid”. Ea însă avea o embolie pulmonară pentru care s-a prezentat și a doua oară la același medic, care însă a pus din nou un diagnostic greșit și a trimis-o acasă, fără să o trimită la un specialist, așa cum prevede protocolul în astfel de situații.

După moartea tinerei, o petiție semnată de câteva mii de oameni a ajuns în Parlament, iar acum subiectul se află pe masa de lucru a parlamentarilor.

Deputatul Barbara Keeley a îndemnat guvernul să acționeze rapid pentru a reglementa asociații medicilor și să învețe din moartea lui Emily, pentru ca astfel de cazuri să nu mai aibă loc.

O anchetă desfășurată la St Pancras Coroner's Court în luna martie a acestui an a concluzionat că medicul asociat ar fi trebuit să o trimită pe Emily la unitatea de urgență a spitalului și că, dacă ar fi fost tratată, probabil ar fi supraviețuit.

Un medic generalist trebuie să supravegheze activitatea

Liniile directoare arată clar că medicii asociați nu pot prescrie rețete în prezent, orice prescripție trebuie să fie semnată de un medic generalist supraveghetor.

Ar fi trebuit să fie trimisă imediat la o unitate de urgență a spitalului. Dacă ar fi fost în ambele ocazii, probabilitatea este că ar fi fost tratată pentru o embolie pulmonară și ar fi supraviețuit”, a spus medicul legist, arată Mirror.

La două săptămâni după incidentul grav, cabinetul a luat decizia colectivă de a rezilia contractul medicului asociat respectiv și s-a luat decizia de a nu mai angaja medici asociați în viitor.

Îngrijorarea vine însă în urma faptului că NHS intenționează să tripleze numărul medicilor asociați.

Ceea ce ne dorim sunt mai mulți medici, dar dacă se insistă asupra acestui lucru, vrem ca aceștia să fie monitorizați și reglementați în mod amănunțit. Ne opunem titlului, deoarece sună foarte grandios, și am prefera ceva care să descrie mai bine rolul, cum ar fi asistent medical, și ca ei să se prezinte astfel”, au spus părinții tinerei.

Petiție pentru schimbarea denumirii medicilor asociați

Parlamentarul Barbara Keeley a cerut miniștrilor sănătății să ia măsuri imediate. Ea a declarat că tânăra a fost consultată de două ori ori și diagnosticată greșit de două ori de același medic asociat.

Acest lucru a contravenit protocolului declarat al cabinetului de medicină de familie, conform căruia pacienții nu ar trebui să consulte de două ori un medic asociat pentru aceeași afecțiune. Acest caz ridică serioase semne de întrebare cu privire la utilizarea pe scară largă a medicilor asociați în NHS și, în special, cu privire la permiterea acordării de consultații nesupravegheate, individuale, cu medici asociați în cadrul cabinetului de medicină generală”, a spus ea.

Este, de asemenea, foarte îngrijorător faptul că nu există un sistem de înregistrare legală pentru asistenții medicali. Există doar un registru voluntar”, a mai arătat parlamentarul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite