Moartea a două femei la Londra i-a uimit pe legiști, nu pot dezlega misterul: „Pur și simplu nu știu ce să spun”

0
Publicat:

"Este un caz incredibil de greu, nu știu ce să spun". Aceasta este afirmația unui legist din Londra făcută în instanță despre moartea misterioasă a două femei, mamă și fiică. Cadavrele au fost descoperite în 24 noiembrie 2022.

Moartea a dou[ femei pus[ sub semnul ]ntreb[rii FOTO Shutterstock
Moartea a dou[ femei pus[ sub semnul ]ntreb[rii FOTO Shutterstock

Zarin Adatia, în vârstă de 84 de ani, și fiica ei Tasneem, în vârstă de 48 de ani, au fost găsite fără viață în apartamentul în care locuiau cu chirie în nordul Londrei, după aproximativ 6 luni de la deces, relatează The Independent. Legistul care a examinat trupurile neînsuflețite a fost blocat total. Nu a reușit să își explice cauza morții.

Descoperirea macabră a fost făcută pe 24 noiembrie 2022 de angajații companiei de gaze care au obținut un mandat de la judecătorie pentru a sparge ușa ca să facă verificări. S-a recurs la această metodă deoarece solicitările lor anterioare rămăseseră fără răspuns.

Se știe că Tasneem suferea de diabet și avea grijă de mama ei care era aproape imobilă și avea „suferințe”, dar nu avea de nicio afecțiune medicală cunoscută.

Vecinii au spus că au fost îngrijorați de soarta celor două în aprilie, anul trecut, dar au crezut inițial că au plecat în vacanță.

Între timp, sora lui Tasneem, Farah Mehta, și cea mai bună prietenă i-au trimis e-mailuri încercând să ia legătura cu ea.

Chiria pentru apartament era plătită automat

Elliott Sweetman, director de operațiuni și proprietăți la Barnet Homes, compania imobiliară care gestiona apartamentul, a spus că nimic nu i-a trezit suspiciuni, dar mai târziu a verificat proprietatea la exterior și nu a văzut ceva care să sugereze că cele două sunt acasă. Chiria pentru apartament era plătită automat în fiecare lună, așa că nimeni nu s-a îngrijorat.

Inspectorii de la gaze au fost insistení. Au trimis 6 scrisori, au dat 3 telefoane și au bătut la ușă de 3 ori în cele 3 luni dinainte de a sparge ușa.

Un pachet gol de analgezice și telefonul mobil al lui Tasneem, care era la încărcat, au fost găsite pe o masă lângă Tasneem, iar ventilatoarele din cameră erau pornite. Nu a fost găsit niciun bilet care să sugereze o sinucidere și nici nu existau semne că cineva ar fi încercat să spargă casa.

"M-am gândit la monoxidul de carbon, la gaze"

Polițiștii nu au putut stabili inițial dacă monoxidul de carbon a jucat un rol în cele două decese, dar apoi ipoteza a fost exclusă.

Este un caz incredibil de greu. Am rămas doar cu speculații și nu am dreptul să speculez cu privire la ceea ce s-ar fi putut întâmpla”, a spus medicul legist Peter Straker în instanță.

Când am citit despre cum au fost găsite, m-am gândit la monoxidul de carbon, la gaze, dar nu există dovezi că acestea ar fi un factor. M-am gândit și la sinucidere, dar nu am găsit nimic care să sugereze acest lucru. Este foarte greu să te gândești la ceva care nu este speculație. Chiar și cauzele naturale ar putea fi o speculație”, a spus medicul legist.

Este foarte dificil să găsim o explicație rezonabilă pentru ceea ce s-a întâmplat. Pur și simplu nu știu ce să spun”, a adăugat el. Un examen toxicologic nu a putut fi efectuat deoarece a trecut prea mult timp de la moartea celor două femei până la descoperirea cadavrelor, a mai spus el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite