Rezolvarea misterului „femeii din cufăr” după 53 de ani! Identitatea ei este dezvăluită după decenii de mister

0
Publicat:

După ce poliția a găsit un cadavru într-un cufăr negru într-o zonă împădurită din Florida, în urmă cu 53 de ani, misterul „doamnei din cufăr” a devenit un caz nerezolvat care a captat atenția publicului timp de zeci de ani. Cu ajutorul probelor ADN, poliția a identificat acum victima ca fiind Sylvia June Atherton, o mamă a cinci copii, din Tucson, Arizona, relatează CNN. 

FOTO: Poliția din St Petersburg
FOTO: Poliția din St Petersburg

În noaptea de Halloween din 1969, poliția din St. Petersburg a fost chemată într-o zonă împădurită din spatele a ceea ce era pe atunci un restaurant numit Oyster Bar, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, șeful adjunct Michael Kovacsev. El a spus că doi copii au raportat că au văzut doi bărbați albi într-o camionetă descărcând cufărul în câmp și plecând.

Când ofițerii au deschis cufărul, au găsit cadavrul unei femei, înfășurat într-o pungă mare de plastic. Aceasta avea răni vizibile la cap și era îmbrăcată parțial, doar cu o bluză de pijama. Ea fusese strangulată cu o „cravată bolo”, o cravată de cowboy.

Femeia a fost îngropată sub numele de „Jane Doe” în cimitirul Memorial Park din Sankt Petersburg. Cazul a atras într-adevăr atenția presei și a detectivilor amatori și a făcut obiectul unor emisiuni de televiziune. Degeaba. Până în 2010, justiția a cerut exhumarea trupului său. Dar probele de dinți și oase pe care le-au colectat erau prea degradate.

În sfârșit, anul acesta a reapărut o mostră de păr și piele prelevată în timpul autopsiei originale a Sylviei Atherton, fără ca autoritățile să dezvăluie în ce circumstanțe. Analizate de laborator, probele au scos la iveală identitatea femeii, care avea 41 de ani când a fost ucisă.

Poliția a dat de urma fiicei lui Atherton, Syllen Gates.

„Este șocant, pentru că au trecut atâția ani”, spune Syllen Gates, fiica femeii, care locuiește în California. „Habar n-aveam ce s-a întâmplat cu ea”.

Syllen Gates avea aproximativ 5 ani când mama ei a plecat din Tucson spre Chicago în 1965, a spus ea. Poliția a declarat că Atherton a plecat împreună cu noul ei soț, Stuart Brown, și trei dintre copiii ei: Kimberly Anne Brown, Gary Sullivan și fiica Donna Lindhurst - împreună cu soțul lui Lindhurt, David Lindhurst.

Gates și fratele ei de 11 ani au rămas în Tucson cu tatăl lor, fostul soț al lui Atherton.

„Ne-am gândit că vom avea vești de la ei la un moment dat, dar viața merge mai departe. Eram tânără”, a spus Syllen Gates. Cu toate acestea, fetița nu și-a uitat niciodată mama și a încercat să o găsească pe ea și pe surorile sale. Fără succes.

Gary Sullivan s-a întors în cele din urmă în Tucson. Syllen Gates a folosit ancestry.com pentru a încerca să le găsească pe mama și surorile ei, fără succes. Ea a spus că nu auzise de cazul „doamnei din cufăr” până când poliția a luat legătura cu ea.

Stuart Brown, cel de-al doilea soț al Sylviei, a murit în 1999, la Las Vegas. El nu și-a declarat niciodată soția dispărută și nu a menționat-o nici în testamentul său, a spus poliția.

Poliția încearcă acum să afle cine a ucis-o pe Sylvia Atherton. Totodată, Kimberly, Anne Brown și Donna, cele trei fiice ale femeii care locuiau cu ea la momentul dispariției, sunt căutate. „Nu au fost localizate și ar putea avea informații suplimentare cu privire la caz”, a spus adjunctul șefului poliției din Sankt Petersburg.

„Am dori ca problema să fie rezolvată. Am dori să aflăm cine a făcut asta”, susține Syllen Gates, care vrea să-și găsească surorile. „Este posibil să nu reușim să facem o arestare. Dar trebuie să arătăm că ne pasă", mai spune adjunctul șefului de poliție.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite