Ministrul ucrainean al Educaţiei a demisionat, după ce asistenta sa a purtat o ţinută prea sexy. Imaginea care a stârnit indignarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
igor garbaruk

Ministrul ucrainean al Educaţiei a demisionat, după ce asistenta sa a purtat o ţinută prea sexy la o întâlnire oficială, stârnind indignarea participanţilor, scrie libertatea.ro.

Pe 26 decembrie, Igor Garbaruk, ministrul adjunct al educaţiei şi ştiinţei din Ucraina, a efectuat o vizită oficială la Lvov, unde s-a întâlnit cu primarul Andri Sadovîi. La întâlnire, asistenta demnitarului, Kristina Tişkun, 27 de ani, nu a respectat codul vestimentar şi a apărut într-o rochie neagră, pe talie, cu decolteu şi sânii la vedere. Imaginile au stârnit indignare la Kiev, iar Garbaruk şi-a anunţat demisia trei zile mai târziu, scrie publicaţia Segodna, citată de Libertatea.

Garbaruk şi asistenta sa au vizitat Lvovul pentru a vedea cum funcţionează centrele de excelenţă şi au participat la un forum privind eficienţa energetică.

Nimeni nu a mai băgat de seamă temele de discuţie ale întrevederii. Ţinuta provocatoare a asistentei lui Garbaruk, bărbat divorţat, a captat toată atenţia. Tişkun publicase fotografii de la întâlnirea oficială pe reţelele sociale, dar ulterior le-a şters şi şi-a desfiinţat contul de Instagram. 

igor-garbaruk- Kristina Tişkun

Kristina Tişkun este avocat şi proprietar al companiei BK Zabudova.

Pe Facebook, ea a notat că a absolvit un master în drept de la Universitatea Naţională Ivan Franko din Lvov. Locuieşte la Kiev şi lucrează la biroul de consilieri ai ministrului.

Bulgărele de zăpadă se declanşase însă. În urma valului de critici, Garbaruk şi-a scris demisia, miercuri, 29 decembrie.

„Poziţia mea: un funcţionar public este responsabil nu doar pentru el, ci şi pentru subordonaţii săi. Aceasta este o practică europeană absolut normală pe care o urmez”, şi-a explicat Garbaruk gestul.

„Aduc sincere mulţumiri colegilor mei din Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei şi colegilor din alte ministere pentru tot ce am reuşit să facem împreună. Sunteţi o echipă grozavă!”, a mai scris el.

După scandal, fosta soţie a lui Garbaruk, Anastasia Matiuşevskaia, l-a susţinut pe demnitar şi a spus că este un om de onoare şi cu cel mai înalt grad de profesionalism

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite