Ministrul italian al Apărării: Europa are nevoie de o strategie unitară în privința Rusiei lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii europeni trebuie să evite „declaraţii măreţe” şi contradictorii şi să aibă mai degrabă o strategie clară şi unitară în privința Rusiei, a declarat ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

Guido Crosetto FOTO EPA-EFE
Guido Crosetto FOTO EPA-EFE

„Occidentul ar trebui să evite declaraţiile măreţe - cum ar fi trimiterea NATO în Ucraina - pentru a încerca să arate mai bine. Sau să evite să se împartă la întâlniri de câte doi sau trei când suntem 27 în Europa”, a declarat Crosetto într-un interviu acordat pentru ediţia de sâmbătă a cotidianului „La Repubblica”, referindu-se la statele membre ale Uniunii Europene.

Pentru a contracara Rusia, „un monolit”, Crosetto crede că Europa are nevoie de „o strategie clară, necontradictorie şi, poate, construită împreună ca o coaliţie”.

Italia s-a angajat să furnizeze Ucrainei, pe tot parcursul anului 2024, materiale şi echipamente, inclusiv armele de care are nevoie țara atacată de Rusia. Italia a semnat un pact de apărare pe zece ani în februarie pentru a sprijini Ucraina, relatează agenția de presă Reuters, citată de Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite