Ministrul german al Economiei, noi critici aspre la adresa SUA: „Acest război comercial distruge creşterea economică şi aduce noi incertitudini“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul german al Economiei şi Energiei Peter Altmaier a criticat aspru tarifele vamale şi sancţiunile impuse recent de Statele Unite, apreciind că măsurile de acest tip afectează locurile de muncă şi creşterea economică. El a avertizat totodată că Uniunea Europeană (UE) nu va ceda presiunilor Washingtonului în cazul Iranului, relatează Reuters.

„Acest război comercial încetineşte şi distruge creşterea economică şi aduce noi incertitudini“, a spus Altmaier într-un interviu apărut duminică în Bild am Sonntag şi preluat de Reuters,

În opinia sa, cei care vor suferi cel mai mult sunt consumatorii, întrucât ridicarea tarifelor duce automat la majorarea preţurilor.

Referindu-se la sancţiunile impuse de Statele Unite Iranului, ministrul german a declarat că ţara sa şi aliaţii săi din UE vor continua, în pofida presiunilor dinspre Washington, să sprijine companiile care fac afaceri cu Iranul.

„Obiectivul nostru este un comerţ mondial cu tarife vamale mai scăzute, cu mai puţin protecţionism şi cu pieţe deschise“, a subliniat Altmaier, lăudând un prim acord găsit la 26 iulie între preşedintele american Donald Trump şi şeful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în disputa privind taxele.

Statele Unite au impus în acest an fie tarife vamale, fie sancţiuni împotriva mai multor ţări, şi anume China, Iran, Rusia, Turcia, dar şi împotriva UE. În cazul UE, tarife vamale de 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru cele de aluminiu sunt în vigoare de la începutul verii în Statele Unite, iar tarife vamale de 25% pentru importurile de autoturisme şi piese auto sunt luate în calcul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite