Miniștrii de Externe din Europa, solidari cu România. Ce a transmis șefa diplomației franceze

0
Publicat:

Mai mulți răniți în urma tragediei de la Crevedia au fost transferați sau urmează să plece către spitale din mai multe state europene.

Catherine Colonna, ministrul de externe al Franței
Catherine Colonna, ministrul de externe al Franței

Catherine Colonna, ministrul de Externe al Franței, a transmis condoleanțe familiilor victimelor exploziilor de sâmbătă de la Crevedia. Într-o postare pe X,  ea a salutat eroismul pompierilor români răniți șia  declarat că țara sa este gata să acorde ajutor medical.

„Solidaritate cu România și condoleanțe apropiaților victimelor exploziei unei stații GPL aproape de București. Printre răniți sunt numeroși pompieri: salut eroismul lor. Franța este gata să acorde ajutor medical”, a transmis ministrul francez de externe pe X.

La rândul său, ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, i-a mulțumit omoloagei din Franța pentru mesajul său de solidaritate.

Mesaje de solidaritate cu România au venit și de la ministra de externe a Bulgariei, Mariya Gabriel, și de la ministrul ceh de externe, Jan Lipavsky.

România a activat sâmbătă Mecanismului de Protecție Civilă prin care solicită sprijin statelor europene.

Mai mulți răniți au fost transferați sau urmează să plece către spitale din mai multe state europene, precum Germania, Austria, Italia și Norvegia.

Potrivit datelor prezentate duminică de Ministerul Sănătății, din cei 58 de răniți în urma exploziei de la Crevedia, Dâmbovița, opt au fost externate, 2 transferate la Bruxelles și 2 la Milano, în timp ce alți 8 vor lua calea Germaniei, Austriei și Norvegiei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite