Gest de omenie la Timișoara. Peste o sută de persoane au donat sânge pentru victimele de la Crevedia

0
Publicat:

Centrele de transfuzie sanguină au fost deschise în 24 de judeţe și în Bucureşti, pentru ca cetăţenii să poată veni în sprijinul victimelor exploziei de la Crevedia. Printre centrele deschise a fost cel de la Timișoara, unde donatorii au făcut coadă.

Donare de sânge la Timișoara FOTO Centrul de Transfuzii Timișoara
Donare de sânge la Timișoara FOTO Centrul de Transfuzii Timișoara

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara a fost deschis și duminică pentru cei care au vrut să doneze sânge pentru victimele de la Crevedia de lângă București. Între orele 7.30 -13.30, timișoreni s-au mobilizat pentru a face un gest de omenie. 

Peste 100 de persoane au răspuns apelului autorităților de a veni în sprijinul celor răniți în explozie.  

„După ce am văzut știrea cu victimele de la Crevedia mi-am sunat colegii și toți mi-au spus că vin astăzi și putem deschide Centrul pentru a putea asigura un necesar suficient de trombocite pe care să le putem trimite la București. Timișorenii răspund mereu pentru că știu că noi facem astfel de apeluri doar în situații disperate. Vom continua acțiunea. Eu apreciez că în astfel de situații, necesarul de trombocite va crește exponențial în următoarele trei-cinci zile. Acum este nevoie de puține, dar va fi nevoie de din ce în ce mai multe. Facem un apel la donatori, mai ales la cei care au mai donat, să revină să doneze pentru că în următoarele două săptămâni vom avea nevoie cam de 120-130 de donatori pe zi, pentru a putea trimite trombocite la București, dar să avem și pentru pacienții internați în spitalele din Timișoara”, a spus Rodica Lighezan, directorul Centrului de Transfuzie de la lângă Spitalul Județean din Timișoara. 

Au fost mulți cetățeni simpli, dar și numeroși pompieri dornici să-și ajute colegii care au avut de suferit în localitatea din județul Dâmbovița 

„În urma tragediei de ieri, de la Crevedia, soldată cu aproximativ 50 de mari arși, pompierii militari timișeni s-au mobilizat la orele dimineții și s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara. 30 cadre militare de la subunitățile de intervenție ale ISU Timiș au donat sânge astăzi, campania urmând a fi continuată și în zilele următoare”, au transmis cei de la ISU Timiș.

Potrivit datelor prezentate duminică de Ministerul Sănătății, din cei 58 de răniți în urma exploziei de la Crevedia, Dâmbovița, opt au fost externați, doi transferați la Bruxelles și doi la Milano, în timp ce alți opt vor lua calea Germaniei, Austriei și Norvegiei.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite