Miniştrii de externe ai ţărilor baltice şi nordice s-au deplasat la Kiev pentru a-și arăta solidaritatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte miniştri de externe ai ţărilor baltice şi nordice s-au deplasat luni la Kiev pentru a-şi reitera sprijinul faţă de Ucraina care se confruntă cu întreruperi masive de curent cauzate de atacurile ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene, informează Reuters, citată de Agerpres.

Miniștrii de externe își arată solidaritatea față de Ucraina / Foto: Profimedia
Miniștrii de externe își arată solidaritatea față de Ucraina / Foto: Profimedia

„Noi, miniştrii de externe ai Estoniei, Finlandei, Islandei, Letoniei, Lituaniei, Norvegiei, Suediei, suntem astăzi la Kiev, pentru (a exprima) deplina solidaritate cu Ucraina", a scris şeful diplomaţiei lituaniene pe Twitter.

„În pofida ploii de bombe şi brutalităţii barbare a Rusiei, Ucraina va câştiga!", a scris ministrul lituanian, postând o fotografie cu oficiali în gara feroviară din Kiev.

Cel mai recent bombardament intens al Rusiei, miercuri, a provocat cele mai mari pagube de la începutul conflictului, lăsând milioane de ucraineni fără lumină, apă sau căldură.

Rusia susţine că nu vizează populaţia civilă, iar Kremlinul a declarat că loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice sunt o consecinţă a refuzului Kievul de a negocia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite