Ministerul rus al Apărării susţine că ar fi capturat oraşul sud-estic Melitopol. Forţele armate britanice resping veridicitatea informaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax, a transmis sâmbătă că armata rusă ar fi capturat oraşul sud-estic Melitopol din regiunea Zaporizhzhya din sud-estul Ucrainei. Forţele armate britanice spun că nu recunosc veridicitatea acestor relatări, iar oficialii ucrainenei nu au confirmat încă informaţia.

Agenţia TASS scrie că ministrul rus al apărării a declarat presei că: „În seara zilei de 26 februarie, după o aterizare amfibie în apropierea localităţii populate Azovskoye (Ucraina), unităţi ruseşti aflate în marş au intrat în Melitopol, fără a întâmpina nicio rezistenţă. Locuitorii Melitopolului au salutat trupele ruse care se deplasau în jurul oraşului. Unii cetăţeni în vârstă au ieşit în stradă fluturând steaguri roşii”.

Imaginile postate pe reţelele de socializare, sâmbătă dimineaţa, par să arate vehicule blindate ruseşti pe străzile oraşului. Totuşi, primarul  Melitopol a emis o declaraţie în care spune că oraşul rămâne sub controlul Ucrainei.

Pretinsa capturare a Melitopolului vine în urma afirmaţiilor unui înalt oficial american al apărării cum că Rusia a efectuat o debarcare amfibie a infanteriei navale între Melitopol şi oraşul cheie de coastă Mariupol.

De asemenea, ştirea a fost respinsă de ministrul forţelor armate din Marea Britanie, James Heappey, care a spus că nu recunoaşte veridicitatea informaţiile conform cărora oraşul Melitopol, de pe coasta de sud a Ucrainei, ar fi căzut în mâinile forţelor ruse, adăugând că planul de invazie rusă nu se desfăşoară „nici pe departe” conform calendarului.

Oficialii ucraineni nu au fost imediat disponibili pentru a comenta soarta Melitopolului, un oraş de aproximativ 150.000 de locuitori. Dacă ştirea se confirmă, acesta ar fi primul centru important de populaţie pe care ruşii în capturează de la începutul invaziei, joi.

Anterior, oficialii ucraineni au declarat că forţele ruse au lansat rachete de croazieră din Marea Neagră spre Mariupol, precum şi spre Sumî în nord-est şi Poltava în est.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite