Ministerul britanic al Apărării: Estul Ucrainei se va confrunta cu o intensificare a luptelor în următoarele două-trei săptămâni

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Estul Ucrainei se va confrunta cu o intensificare a luptelor în următoarele două-trei săptămâni, în condiţiile în care Rusia continuă să-şi reorienteze acţiunile în acea zonă, estimează Ministerul britanic al Apărării într-o notă publicată marţi pe Twitter.

Atacurile armatei ruse rămân concentrate asupra poziţiilor armatei ucrainene de lângă Doneţk şi Luhansk. O nouă ofensivă este prevăzută la Kramatorsk, în timp ce luptele continuă în jurul oraşelor Herson şi Mîkolaiv, potrivit serviciilor de informaţii militare ale Marii Britanii.

De asemenea, potrivit notei publicate marţi de Ministerul britanic al Apărării, forţele ruse continuă să se retragă din Belarus pentru a se redesfăşura în estul Ucrainei.

Luni, ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a declarat că ţara sa verifică informaţiile despre o eventuală utilizare a armelor chimice în Ucraina de către forţele ruse la Mariupol, un oraş-port de pe malul Mării Azov aflat sub asediu de mai bine de o lună.

„Există unele lucruri care depăşesc limitele, iar utilizarea armelor chimice va primi un răspuns şi toate opţiunile sunt pe masă pentru ce ar putea presupune acel răspuns”, a avertizat, marţi, secretarul de stat britanic însărcinat cu Apărarea, James Heappey.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite