Oficial britanic: „Toate opţiunile sunt pe masă” în cazul în care Rusia recurge la arme chimice în Ucraina

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

„Toate opţiunile sunt pe masă” ca răspuns în cazul în care Rusia ar recurge la atacuri cu arme chimice în Ucraina, a avertizat, marţi, secretarul de stat britanic însărcinat cu Apărarea, James Heappey, potrivit news.ro.

În plus, Heappey a declarat că Vladimir Putin va fi tras la răspundere „într-un moment în care va fi posibil” să fie adus „în faţa justiţiei”.

„Există unele lucruri care depăşesc limitele, iar utilizarea armelor chimice va primi un răspuns şi toate opţiunile sunt pe masă pentru ce ar putea presupune acel răspuns”, a spus Heappey pentru Sky News.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, luni, că armata rusă ar putea recurge la arme chimice şi a solicitat Occidentului să impună noi sancţiuni, puternice, împotriva Moscovei care să o descurajeze să folosească astfel de arme.

„Preşedintelui Putin ar trebui să îi fie clar că folosirea armelor chimice este pur şi simplu inacceptabilă şi nu ar trebui să se aştepte ca Occidentul să stea pe loc dacă acestea ar fi folosite”, a subliniat oficialul britanic.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite