Ministerul britanic al Apărării, despre atacul din portul Odesa: Ruşii nu au distrus ţinte militare, aşa cum susţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac asupra portului Odesa
Atac asupra portului Odesa

Ministerul britanic al Apărării afirmă că nu există „niciun indiciu” precum că armata rusă ar fi ţintit o navă ucraineană şi un stoc de rachete antinavă Harpoon în atacul efectuat sâmbătă asupra portului Odesa.

„Rusia va continua să acorde prioritate eforturilor de a degrada şi distruge capabilităţile antinavă ale Ucrainei. Cu toate acestea, procesele de ţintire ale Rusiei sunt foarte probabil subminate în mod regulat de informaţii învechite, planificare proastă şi o abordare de sus în jos a operaţiunilor”, se arată în buletinul de marţi al Ministerului britanic al Apărării.

Potrivit armatei ucrainene, ruşii au lansat sâmbătă patru rachete Kalibr asupra portului din Odesa. Două dintre ele au lovit o staţie de pompare, iar celelalte două au fost doborâte.

După ce au negat atacul de la Odesa, efectuat la o zi privind semnarea unor acorduri menite deblocării exporturilor de cereale prin Marea Neagră, autorităţile ruse l-au recunoscut în cele din urmă duminică justificându-se că a vizat ţinte militare, şi anume o navă ucraineană şi rachete Harpoon livrate de occidentali. Ori portul Odesa este considerat vital pentru exporturile de cereale ale Ucrainei.

După atacul din portul din Odesa, Volodimir Zelenski l-a acuzat pe Vladimir Putin că „a scuipat în faţă” ONU şi Turciei, mediatoarele acordurilor semnate separate de Kiev şi Moscova privind deblocarea exporturilor de cereale.

Kievul speră să reia exportul de cereale în cursul acestei săptămâni, în pofida atacului de sâmbătă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite