Motivul pentru care un atac amfibiu rusesc asupra Odesei ar avea şanse minime de reuşită

0
0
Un asalt amfibiu asupra Odesei este puţin probabil FOTO Getty Images
Un asalt amfibiu asupra Odesei este puţin probabil FOTO Getty Images

Ministerul britanic al Apărării apreciază că şansele desfăşurării unui asalt amfibiu de către trupele ruseşti asupra oraşului-port ucrainean Odesa sunt minime.

Serviciile de informaţii britanice arată, în evaluarea zilnică a evoluţiei războiului din Ucraina, că docul din portul Odesa a fost lovit, duminică, 24 iulie, de rachete de croazieră ruseşti, în timp ce Ministerul rus al Apărării susţine că  că a lovit o navă de război ucraineană şi un stoc de rachete antinavă.

Rachetele anti-navă sunt considerate o ameninţare esenţială pentru Rusia, deoarece pun în pericol acţiunile flotei din Marea Neagră şi limitează planul de a organiza un asalt amfibiu pentru a cuceri Odesa.

Capacităţile anti-navă, o ameninţare pentru Rusia

Specialiştii Ministerului britanic al Apărării mai arată că Rusia va continua atacurile de distrugere a capacităţilor anti-navă ale Ucrainei.

Planul Rusiei ar putea să fie periclitat de o serie de factori, cum ar fi: informaţii învechite, planificare deficitară şi o abordare ierarhică a operaţiunilor, dar şi de planul tactic bine gândit al armatei ucrainene.

Vă recomandăm să citiţi şi

Atacuri de proporţii cu rachete ruseşti la Nikolaev şi Odesa VIDEO

Zelenski l-a demis pe comandantul operaţiunilor speciale din estul Ucrainei

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri