Mii de oameni s-au adunat la Stonehenge pentru a sărbători solstițiul de vară. Imagini superbe cu apusul și răsăritul soarelui VIDEO

0
Publicat:

Aproximativ 15.000 de oameni au întâmpinat soarele cu urale, zâmbete și rugăciuni când acesta s-a ridicat deasupra Stonehenge la solstițiul de vară. 

Solstițiul de vară, sărbătorit la Stonehenge FOTO: Stonehenge/FB
Solstițiul de vară, sărbătorit la Stonehenge FOTO: Stonehenge/FB

Totodată, peste 200.000 de persoane din întreaga lume au urmărit apusul și răsăritul soarelui în cadrul unei transmisiuni în direct a evenimentului realizat de English Heritage, care administrează monumentul, scrie theguardian. 

Potrivit publicației citate, cei care au urmărit spectacolul de la structura neolitică din Wiltshire au avut parte de dimineață răcoroasă însoțită de câmpuri cețoase, în timp ce soarele strălucea la orizont, vineri, la ora 4.52.

„A veni împreună la Stonehenge pentru solstițiul de vară este o tradiție care aduce oameni de aproape și de departe pentru a vedea începutul celei mai lungi zile și pentru a sărbători schimbarea anotimpurilor. Această dimineață a fost o ocazie plină de bucurie și pace, cu cel mai frumos răsărit de soare. Este fantastic să vezi că Stonehenge continuă să încânte și să conecteze oamenii”, a declarat Rebecca Eade, director al English Heritage pentru Stonehenge.

„De la apus până la răsărit, a existat o atmosferă fantastică de care s-au bucurat cu toții, ceea ce a făcut ca experiența să fie cu adevărat memorabilă”, a spus un turist.

Stonehenge este un monument construit pe aliniamentul dintre răsăritul soarelui de vară și apusul soarelui de la mijlocul iernii.

La solstițiul de vară, soarele răsare în spatele Heel Stone - vechea intrare în Cercul de piatră - și razele de soare sunt canalizate în centrul monumentului.

Se crede că solstițiile au fost sărbătorite la Stonehenge de mii de ani.

Solstițiul de vară are loc atunci când unul dintre polii Pământului are înclinarea maximă față de soare și soarele atinge cea mai înaltă poziție pe cer, asigurând cea mai lungă perioadă de lumină naturală din timpul anului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite