Când are loc solstițiul de vară. Fenomenul a mai avut loc la această dată în urmă cu 228 de ani

0
Publicat:

Doar o zi ne mai desparte de cea mai lungă zi din an, care va avea o durată de 15 ore și 32 de minute. Solstițiul de vară are loc joi, 20 iunie, și marchează începutul verii astronomice.

În acest an, solstițiul de vară are loc mai devreme. FOTO Shutterstock (Arhivă)
În acest an, solstițiul de vară are loc mai devreme. FOTO Shutterstock (Arhivă)

În ziua solstițiului de vară, soarele atinge cel mai înalt punct, iar durata zilei este cea mai mare din restul anului. În schimb, noaptea va avea o durată de doar 8 ore și 28 de minute. 

În acest an, solstițiul de vară are loc mai devreme. Ultima dată când solstițiul a avut loc la această dată a fost în anul 1796.

În emisfera nordică, solstițiul de vară are loc în luna iunie, iar în cea sudică, acesta are loc în decembrie.

Superstiții 

În credinţa populară se spune că solstiţiul de vară este favorabil unor magii puternice, care îşi pot pune amprenta pozitivă asupra unor schimbări în dragoste, prosperitate sau sănătate. Energia solstiţiului de vară este considerată a fi o energie a pasiunii, vitalităţii, creativităţii şi belşugului. 

Solstiţiul de vară era în vechime şi un prilej de găsire şi folosire a apei magice. Îmbăierea în lacuri sau râuri avea un efect curativ, dar constituia şi un ritual de renaştere. În unele regiuni, spălatul cu roua adunată în ajunul solstiţiului reprezenta o practică magică de frumuseţe, iar în altele, îmbăierea în apa cu ierburi din noaptea solstiţiului reprezenta o cură de refacere a sănătăţii şi vigorii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite