Membrii Parlamentului European, avertizați să nu consume apa îmbuteliată primită: mai multe cazuri de îmbolnăviri

0
Publicat:

Membrii Parlamentului European au fost avertizaţi joi să nu consume din apa îmbuteliată care le este oferită în sediul de la Strasbourg, existând suspiciuni că ar fi contaminată după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit.

Parlamentul European FOTO Pixabay
Parlamentul European FOTO Pixabay

„Sunteţi solicitaţi să nu beţi din niciuna din sticlele de apă în sediul Parlamentului European la Strasbourg”, se arată într-un mesaj SMS trimis de urgență miilor de angajaţi şi politicieni care au activitate în acel sediu.

Acelaşi mesaj menţionează şi un număr de telefon pentru urgenţe medicale care să fie apelat „în caz de expunere” şi avertizează că sticlele cu apă ce ar putea fi contaminată au fost distribuite inclusiv în birourile preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

Potrivit unui oficial european, un număr neprecizat de persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat din apa îmbuteliată în sediul Parlamentului European, dar între timp şi-au revenit.

Serviciul de presă al Legislativului european a anunţat că autorităţile franceze au fost alertate şi problema este în curs de investigare.

Sediul Parlamentului European are de mult timp o problemă cu siguranţa apei, însă cu cea de la robinet. Fostul preşedinte al acestei instituţii, David Sassoli, decedat în ianuarie 2022 în urma unei pneumonii severe cauzate de Legionella, a negat, în 2021, că ar fi luat această bacterie din hemiciclul de la Strasbourg, relatează POLITICO, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite