Medvedev nu exclude o revenire la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Medvedev a fost preşedintele Rusiei până în primăvara acestui an
Dmitri Medvedev a fost preşedintele Rusiei până în primăvara acestui an

O nouă rocadă între Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev se întrevede, premierul rus declarând într-un interviu pentru cotidianul francez „Le Figaro" că nu exclude revenirea la Kremlin dacă va mai avea destulă forţă şi va fi suficient de sănătos.

„Dacă voi avea suficientă forţă şi voi fi suficient de sănătos, dacă oamenii vor avea încredere în mine, atunci nu exclud ca lucrurile să ia această turnură", a declarat Medvedev, întrebat despre viitorul său politic, pentru „Le Figaro”. „Nu trebuie să spui niciodată niciodată. Cu atât mai mult cu cât m-am scăldat deja o dată în acest râu şi este un râu în care te poţi scălda de două ori", a adăugat Medvedev.

Întrebat pe cine va desemna premier dacă va reveni la Kremlin ca preşedinte al Rusiei, Medvedev a spus râzând: „Situaţia va fi total diferită".

Fiindcă nu mai putea candida pentru un al treilea mandat consecutiv, în 2008 Vladimir Putin a mizat pe Medvedev pentru preşedinţia Federaţiei Ruse. Acesta din urmă a condus Rusia timp de patru ani, până în primăvara acestui an, atunci când Vladimir Putin a revenit la Kremlin. Până în primăvară, Putin a fost premierul Rusiei.

Medvedev a salutat colaborarea sa cu Putin. "Dacă există cineva cu care este uşor de colaborat ca premier după ce ai fost preşedinte, acela este Vladimir Putin. Nu aş fi fost premierul altcuiva", a afirmat el.

Vladimir Putin, în vârstă de 60 de ani, care şi-a început în 2012 un mandat de şase ani, a evocat posibilitatea de a îndeplini din nou două mandate consecutive şi de a rămâne la Kremlin până în 2024.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite